Differentiatiestage Wervelkolomchirurgie

Duur: 
6 maanden

Wat gaat de aios leren?

De afdeling Orthopedie van het VUmc heeft als een van de zwaartepunten wervelkolomchirurgie. Hierbij ligt de nadruk op top referente functies op het gebied van: Deformiteiten & Scoliose ,wervelfracturen, , Tumoren en infecties , en   in mindere mate degeneratieve aandoeningen.

In de vakgroep zijn 3,2 orthopedisch chirurgen bij dit deelspecialisme met een hoogleraar (prof dr de Kleuver)  speciaal voor dit gebied.  In 2012 werden ongeveer  50 scoliose correcties uitgevoerd meestal bij kinderen/ adolescenten  met neuromusculaire ziekten . Er is een nauwe samenwerking met de neurochirurgie met oa  een wekelijkse gezamenlijke bespreking. Daarnaast is metastase/ tumor problematiek van de wervelkolom een frequent aspect van het werk.

 

Sollicitatie en contact


VUmc 
afdeling Orthopedie
t.a.v.
dr. J.A. van der Sluijs
Orthopedisch chirurg, kinderorthopedie, opleider
de Boellelaan 1117
1081 HV Amsterdam

Amsterdam UMC, locatie VUmc

Binnen VUmc School of Medical Sciences vallen de bachelor- en masteropleiding en het zij-instroomprogramma geneeskunde, maar ook de Master Oncology, Master Cardiovascular Research en de post-initiële masteropleiding Epidemiologie. Kijk voor meer informatie op onze website.

Amsterdam UMC locatie VUmc en haar onderwijs- en opleidingsregio bieden 25 medisch-specialistische vervolgopleidingen aan. Het Instituut voor onderwijs en opleiden houdt zich actief bezig met de brede ondersteuning van deze opleidingen.

 

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Amsterdam VUMC.

Contact

Amsterdam UMC, locatie VUmc
De Boelelaan 1117
1081 HV Amsterdam

tel.: 020 44 44 444
website: http://www.vumc.nl/onderwijs/