terug

Verplichte stage Gynaecologische tumoren

Brachytherapie

Wat gaat de aios leren?

Zieketebeelden die aan bod zullen komen zijn het endometriumcarcinoom, cervixcarcinoom, vulvacarcinoom, uteruscarcinoom en het vaginacarcinoom.

De aios zal kennis ontwikkelen m.b.t. deze ziektebeelden ; de indicatie van uitwendige radiotherapie, de indicatie van systeemtherapie, de indicatie van chirurgie en de indicatie brachytherapie. Verder zal de aios kennis ontwikkelen m.b.t. de bijwerkingen van radiotherapie, de relevante behandelprotocollen en relevante lopende studies.

Hoe ga ik leren?

Communicatie en samenwerking, wtenschap, organisatie en professionaliteit zijn de belangrijkste competenties die aangesproken worden tijdens de stage.

Het is een poliklinische stage waarin de nadruk ligt op multidisciplinaire samenwerking en topklinsche zorg. De aios zal onder supervisie intake gesprekken voeren met nieuwe patiënten, constructief overleggen met verwijzers en collega's. De aios zal deze patiënten presenteren bij een patiëntenbespreking, waarbij het gekozen beleid verdedigd wordt. Een actieve bijdrage in een MDO vormt onderdeel van de stage.

Alle opleidingsonderdelen in deze instelling