Differentiatiestage Traumachirurgie Traumachirurgie

Duur: 
24 maanden

Wat gaat de aios leren?

Het Amphia is een groot perifeer ziekenhuis en heeft een belangrijke regionale functie ook voor de traumachirurgie. Op de SEH worden jaarlijks ongeveer 45.000 patiënten gezien en deze is hiermee een van de grootste SEH’s van Nederland. Een groot deel van deze patiënten zijn trauma patiënten, met ruim 7000 fracturen op jaarbasis. Variërend van klein letsel tot polytraumatisées, van primaire traumachirurgie tot secundaire en tertiaire chirurgie. Er is een goede samenwerking met de afdeling orthopedie. Er zijn traumapoli’s en speciale poli’s en er is een osteoporose poli en een speciale wondpoli. Aantal operaties onder andere per jaar: 400 heupfracturen 400 enkel fracturen 160 cruris fracturen Naast de traumachirurgie zal in overleg met de differentiant er ook aandacht zijn voor andere aspecten van de chirurgie. Te denken valt aan longchirurgie of GE-chirurgie. Ook kunnen in overleg verschillende stages binnen het Amphia worden gedaan bv orthopedie, sportgeneeskunde, revalidatiegeneeskunde. Evaluatie vindt iedere 3 maanden plaats.

Sollicitatie en contact

Drs mw D.I. Vos (traumachirurg, trauma en huisarts opleider), dr J.P.A.M. Vroemen (traumachirurg, medisch manager SEH en tropenopleider) of dr L. van der Laan (opleider)
Molengracht 21
4818 CK Breda
dvos@amphia.nl
jvroemen@amphia.nl
lvanderlaan@amphia.nl
076-5954012

Amphia Ziekenhuis

Het opleiden van medewerkers is in handen van de Amphia Academie. Het Amphia Ziekenhuis is een opleidingsziekenhuis pur sang. Om nu en in de toekomst topklinische zorg te kunnen bieden, besteedt Amphia veel aandacht aan deskundigheidsbevordering en het opleiden van medewerkers.

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Zuidwest Nederland.

Contact

Amphia Ziekenhuis
Molengracht 21
4818 CK Breda

tel.: 076 595 5000
website: https://www.amphia.nl/