Differentiatiestage Prothesiologie Prothesiologie

Duur: 
3 maanden

Wat gaat de aios leren?

De stage periode wordt in overleg met de AIOS vastgesteld, gezien de gunstige verhouding tussen het huidige aantal stafleden een AIOS ( 14:2) is thans nagenoeg elke periode bespreekbaar. Elke stage wordt vooraf gegaan door een introductie van 1 week waarin geen patiëntgebonden activiteiten zijn gepland gevolgd door 1 week waarin geen zelfstandige patiëntgebonden activiteiten zijn gepland maar wordt meegekeken met een staflid. Het Amphia ziekenhuis behoord tot de STZ ziekenhuizen en heeft opleiding, innovatie en wetenschappelijk onderzoek hoog in het vaandel. De opleidersgroep Amphia bestaat uit 14 enthousiaste orthopedisch chirurgen en kent zowel voor poliklinische als klinisch c.q. chirurgische activiteiten een hoge mate van differentiatie. 6 Van de 14 orthopeden zijn gepromoveerd. Dit maakt orthopedie Amphia bij uitstek geschikt voor het verzorgen van thema’s, aandachtsgebieden en subspecialisaties in de opleiding. AIOS die bijvoorbeeld de voor de opleiding vereiste competenties reeds hebben, kunnen in het laatste deel van de opleiding opteren voor een verdieping tijdens de opleiding. Daarnaast kunnen in het Amphia al langer fellowships worden gedaan (traumatologie, bovenste extremiteit, wervelkolom, heup en knie) en is er dus een ruime ervaring in opleiden van collega’s die zich willen verdiepen in een gedeelte van de orthopedie. De verhouding orthopeden /assistenten is zeer gunstig omdat er veel meer orthopeden zijn dan assistenten/fellows.

Sollicitatie en contact

Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie contact opnemen met Denise Eygendaal, opleider en Annechien Beumer, waarnemend opleider via deygendaal@amphia.nl of abeumer@amphia.nl. Sollicitaties, bestaand uit C.V. en een korte toelichting kunnen naar bovenstaand email adres gestuurd worden.

Amphia Ziekenhuis

Het opleiden van medewerkers is in handen van de Amphia Academie. Het Amphia Ziekenhuis is een opleidingsziekenhuis pur sang. Om nu en in de toekomst topklinische zorg te kunnen bieden, besteedt Amphia veel aandacht aan deskundigheidsbevordering en het opleiden van medewerkers.

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Zuidwest Nederland.

Contact

Amphia Ziekenhuis
Molengracht 21
4818 CK Breda

tel.: 076 595 5000
website: https://www.amphia.nl/