terug

Differentiatiestage

Oncologische Urologie Amphia

Duur
6 maanden
12 maanden
Wat gaat de aios leren?

De AIOS gaat kennis nemen van alle aspecten van de oncologische urologie. De AIOS is aanspreekpunt tijdens de differentiatiestage voor alle uro-oncologische zaken. Dit betreft planning van verrichtingen, organisatie van multidisciplinaire bespreking met ook het immuuntherapiecentrum en deelname aan multidisciplinair spreekuur met radiotherapeut. Het is mogelijk om ook mee te lopen met de oncologen en radiotherapeuten voor verdere verdieping.

Hoe ga ik leren?

De AIOS wordt gestimuleerd zelfstandig en proactief te werken binnen ons urologisch team, met de benodigde supervisie van een uroloog. Op de polikliniek kan de AIOS zich bekwamen in MRI fusiebiopten. Elke dinsdag zijn er oncologie spreekuren inclusief multidisciplinair blaaspoli. Elke maandag en vrijdag is oncologie op de OK. Amphia is centrum voor robot geassisteerde radicale cystectomie met intra corporele reconstructie. Voor de opleiding is een dual Xi console aanwezig. Daarnaast vindt plaats radicale laparoscopische/open nefrectomie, robot geassisteerde partiële nefrectomie en nefro-ureterectomie. Robot geassisteerde prostatectomie kan aangeleerd worden in het Bravis.

Doel van differentiatie stage

Aan het einde van de stage zal de AIOS bekwaam zijn (om delen van) de bovengenoemde ingrepen onder supervisie uit te voeren. Kunnen zij een MDO voorzitten en beleid maken voor de diverse ziektebeelden. En zijn ze zich bewust van de behandelingen die de oncoloog kan aanbieden.

Show-and-tell

Het Amphia Ziekenhuis is een opleidingsziekenhuis met een adherentie van meer dan 400.000 patiënten. Per jaar worden 60 operatieve verrichtingen voor niertumoren verricht, 60 cystectomieën en 140 prostatectomieën in het Bravis. Er zijn 7 urologen, 2 oncourologen Bravis, 2 – 3 AIOS en 3- 4 ANIOS.
Daarnaast is Amphia een ziekenhuis met verschillende mogelijkheden tot het doen van wetenschappelijk onderzoek, het volgen van extra trainingen/workshops en discipline overstijgend onderwijs. Er is een actieve arts assistenten vereniging en een centrale opleidingscommissie die de kwaliteit van de opleidingen bewaakt.

Alle opleidingsonderdelen in deze instelling