Ouderenpsychiatrie Ouderenpsychiatrie

Duur: 
6 maanden
12 maanden

Wat gaat de aios leren?

Altrecht Ouderenpsychiatrie biedt zowel klinische als poliklinische stages waarbij de AIOS zich bekwaamt in de diagnostiek en behandeling van ouderen met psychiatrische stoornissen in de meest brede zin van het woord. Daarbij is er veel aandacht voor comorbide somatische stoornissen, cognitieve stoornissen en levensfaseproblematiek. Klinisch werk je samen met aios klinische geriatrie, wat zorgt voor een leerzame kruisbestuiving. De afdeling biedt een scala aan psychotherapeutische behandelingen voor ouderen, zoals psychodynamische-systeem- en cognitieve gedragstherapie. Er is ruime expertise op het gebied van traumabehandeling. Therapieën worden individueel of waar mogelijk in groepsverband gegeven. Ambulant maken veel patiënten gebruik van de deeltijdbehandeling.

De stage ouderpsychiatrie is in principe een voltijds stage. In overleg is een deeltijdcontructie met een minimale aanstelling van 60% mogelijk.

Onze kliniek staat in Zeist. De poliklinische stage is mogelijk in Zeist of Leidsche Rijn (Utrecht).

Sollicitatie en contact

Informatie over de stage:
mw. drs. E. Kroon, opleider in het aandachtsgebied ouderenpsychiatrie
Soestwetering 1, 3543 AZ Utrecht, telefoon 030-2297600

Informatie over de opleiding:
Opleider: Prof. dr. A.W. Braam
Plaatsvervangend opleider: Mw. dr. E.J. Regeer
secretariaat A-opleiding: Mw. R. Vos, Lange Nieuwstraat 119, 3512 PG Utrecht, telefoon 030-2308614

Altrecht GGZ

Altrecht heeft verschillende gespecialiseerde afdelingen op het gebied van geestelijke gezondheidszorg. Gespecialiseerd in een bepaalde psychiatrische ziekte, in een leeftijdsgroep of daar juist een combinatie van. Daarnaast heeft Altrecht een aantal poliklinieken verspreid over de regio.

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Utrecht UMCU.

Contact

Altrecht GGZ
Lange Nieuwstraat 119
3512PG Utrecht

tel.: 030 230 86 14
website: http://www.altrecht.nl/