terug

Jeugdpsychiatrie (dag) klinische kinder- en jeugdpsychiatrie

Rintveld Eetstoornissen bij kinderen en adolescenten

Duur
6 maanden
12 maanden
Wat gaat de aios leren?

Rintveld is een gespecialiseerd centrum voor de behandeling van kinderen, jongeren en volwassenen met een eetstoornis. Rintveld fungeert op het gebied van eetstoornissen als expertisecentrum. Er wordt samengewerkt met nationale en internationale partners op het gebied van de behandeling van eetstoornissen. Naast patiëntenzorg houden we ons ook bezig met wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en opleiding. Rintveld wil zich onderscheiden door een professioneel en plezierig werkklimaat, met ruimte voor ambitie en innovatie. Rintveld is houder van het TOPGGz Keurmerk.

In deze stage is veel aandacht voor de systeemgerichte en ontwikkelingsgerichte behandeling van eetstoornissen bij kinderen en jongeren. Daarnaast is er aandacht voor diagnostiek van verschillende eetstoornissen, veel voorkomende comorbiditeit en somatische gevolgen. Als AIOS vervul je taken bij de diagnostiek en behandeling van patiënten. De AIOS is voor het grootste deel werkzaam in onze kliniek voor jeugdige patiënten (10-18 jaar). De AIOS stelt een behandelplan op en draagt zorg voor de uitvoering hiervan. Hierbij werk je onder supervisie van de kinder- en jeugdpsychiater in een multidisciplinair team samen met een GZ psycholoog, systeemtherapeut, verpleegkundigen, dietiste, psychomotore therapeut en docenten van de school. Het werken in een kliniek maakt het goed mogelijk ook beleidspsychiatrische aspecten als leerdoel mee te nemen in deze differentiatiestage. Daarnaast neemt de AIOS wekelijks deel aan intakes van nieuw aangemelde patiënten.

Tijdens deze stage ben je werkzaam bij Rintveld Eetstoornissen van Altrecht GGZ met daarnaast ruimte voor het volgen van onderwijs behorende bij de differentiatie Kinder- en Jeugdpsychiatrie.

Alle opleidingsonderdelen in deze instelling