terug

Keuzestage Neurologie

Keuzestage supervisie

Wat gaat de aios leren?

Na een lange opleiding kom je er tegen het eind van de rit achter wat je eigenlijk met de rest van je leven wil: Werken in een groot algemeen ziekenhuis! (en midden in de Randstad klinkt ook wel erg aantrekkelijk)

Maar ja, hoe is dat nu eigenlijk, om als ‘chef’ een afdeling te runnen, supervisie te geven aan jonge arts-assistenten en een polikliniek te draaien in een grote perifere kliniek?

In het Alrijne Ziekenhuis bieden wij een differentiatiestage ‘supervisie’ aan, waarbij we je klaarstomen om straks na de opleiding wat steviger in je schoenen te staan voor als je als specialist aan de slag gaat.  

Bovendien kent de neurologie van het Alrijne Ziekenhuis een aantal gespecialiseerde poli’s, waaronder het MS centrum. Het is altijd mogelijk om je in overleg tijdens deze stage nog wat verder te verdiepen in bepaalde sub-specialismen.

Hoe ga ik leren?

De neurologen van het Alrijne Ziekenhuis werken op 4 locaties:

Leiderdorp (afdeling met stroke-unit, SEH en polikliniek)

Leiden (polikliniek)

Alphen a/d Rijn (polikliniek)

Sassenheim (polikliniek)

Tijdens je etalage-stage zal je vooral op de locatie Leiderdorp werkzaam zijn. Verder is onze vakgroep gericht op de toekomst en in dat verband werken we nauw samen met partners in de regio. We zijn betrokken bij innovatieve projecten waar je tijdens de stage ook een rol in kan spelen.  

De vakgroep bestaat uit 13 neurologen, vanuit het LUMC loopt 1 AIOS stage bij ons, er werken verder 9 ANIOS en 3 PA’s.

Na deze stage bezit je alle kwaliteiten die van een ‘perifeer’ neuroloog gevraagd worden: goed samenwerken binnen de eigen vakgroep en het ziekenhuis, supervisie aan assistenten/PA’s (overdag en tijdens diensten) op de afdeling, polikliniek en de SEH.

Kandidaten die wetenschappelijk onderzoek doen, krijgen hiervoor alle ruimte, eventueel in de vorm van (structureel) ‘studie’ tijd. 

Alle opleidingsonderdelen in deze instelling