terug

Verdiepingsstage Leiderschap en Management

Eventueel in combinatie met een supervisiestage Kindergeneeskunde in het Alrijne ziekenhuis

Duur
3 maanden
6 maanden
Wat gaat de aios leren?

Tijdens de verdiepingsstage wordt inzicht verkregen in de organisatie en het bestuur van een regionaal ziekenhuis. De opgedane kennis over leiderschap en management is een waardevolle aanvulling op de opleiding tot algemeen kinderarts. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Inzicht in de organisatie van (ziekenhuis) gezondheidszorg in Nederland
  • Inzicht in de organisatie en bestuur van een regionaal ziekenhuis
  • Kennis van ziekenhuisfinanciën          
  • Inzicht in de governance van een ziekenhuis
  • Kennis van kwaliteit en veiligheid
  • Ontwikkelen van je eigen leiderschapsstijl

De stage is bedoeld voor AIOS met interesse en ambitie voor het management. Je zit minimaal in het 3e jaar van je opleiding tot medisch specialist.

 

Hoe ga ik leren?

Jouw stage start met een ontwikkelingsassessment om te beoordelen hoe je competentieprofiel als medisch manager is. Hierna kun je doorbouwen op sterke punten en je ontwikkelen op minder sterke punten. Hiervoor maak je een individueel opleidingsplan.

Tijdens de stage maak je kennis met meerdere belangrijke sleutelfiguren binnen de ziekenhuis organisatie waaronder de leden van de Raad van Bestuur, zorgmanagers, bestuursleden van de Vereniging Medische Staf, business controller, etc. Je bent aanwezig bij verschillende vergaderingen en je gaat aan de slag met een eigen opdracht of project.

Je wordt begeleid door de medisch manager van de afdeling Kindergeneeskunde en een discipline overstijgende begeleider (Bestuurssecretaris).

Show-and-tell

Deze stage kan in combinatie worden gedaan met de supervisiestage Kindergeneeskunde in het Alrijne ziekenhuis, zie voor meer informatie: https://www.opleidingsetalage.nl/opleidingsonderdeel/alrijne-ziekenhuis/differentiatiestage/supervisie/2496-differentiatiestage-supervisie

Alle opleidingsonderdelen in deze instelling