terug

Differentiatiestage Oncologie

Oncologie

Duur
12 maanden
Wat gaat de aios leren?

Deze stage is een samenwerkingsproject tussen Erasmus MC en het Albert Schweitzer ziekenhuis. In beide ziekenhuizen krijgt men de kans de gynaecologische oncologie te praktiseren. Actieve deelname in de patiëntenzorg op de afdeling en de poli, op de OK en in patiëntenbesprekingen is vereist, zowel in de academie als in het Albert Schweitzer ziekenhuis. De toekomst van de gynaecologische oncologie zal liggen in samenwerking tussen periferie en academie. Met deze stage werk je aan je toekomst. Specifieke stages (radiotherapie/ palliatieve unit) zijn mogelijk.

Alle AIOS in het ASZ vallen onder het Leerhuis. Het Leerhuis faciliteert onderwijs en wetenschapsmogelijkheden. Er is een ruim aanbod aan cursussen er is een uitgebreide bibliotheek en een goed geoutilleerd skillslab. Er is een 2 wekelijkse vakgroep overstijgende complicatiebespreking. Actieve deelname aan het onderwijs zowel binnen de vakgroep als daarbuiten wordt vanzelfsprekend geacht. Binnen de vakgroep werken meestal 3-4 AIOS OOR Rotterdam, 2 tropendokters in opleiding en een aantal ANIOS. Collegialiteit en samenwerken staan hoog in het vaandel.

AIOS van het ErasmusmMC / Daniel den Hoedkliniek participeren in het groot rapport op woensdag middag en de andere verplichte opleidings momenten.
Het strekt tot de aanbeveling om tijdens (of voor de stage) de WOG oncologie cursus te volgen.

Alle opleidingsonderdelen in deze instelling