terug

Differentiatiestage Algemeen

Differentiatiestage medisch leiderschap en supervisie neurologie

Duur
3 maanden
6 maanden
Wat gaat de aios leren?

Binnen de reguliere opleiding is relatief weinig aandacht voor het efficiënt omgaan met grote volumina patiëntenstromen, de bedrijfsmatige aanpak van een neurologiepraktijk en de positionering van een neurologiepraktijk binnen de ziekenhuisorganisatie. Dit onderbelichte aspect in de opleiding maakt, dat de beginfase als neuroloog na het afronden van de opleiding als zwaar wordt ervaren.
Deze stage is bedoeld voor AIOS in de laatste fase van de opleiding. U krijgt de verantwoordelijkheid over het aansturen en superviseren van assistenten op de polikliniek, SEH en afdeling. De nadruk ligt hierbij op het efficiënt leren omgaan met de beperkt beschikbare tijd. De training gebeurt in een veilige omgeving met een ervaren neuroloog als backup. In een superviserende rol participeert u in avond en nachtdiensten, met ook hier een ervaren neuroloog als backup. U wordt betrokken bij managementactiviteiten van het vakgroepbestuur en bij vergaderingen van de vakgroep. U wordt getraind in het voorzitten van overdrachten, besprekingen en vergaderingen. Waar mogelijk bent u betrokken bij overlegstructuren binnen de organisatie. U bent in de gelegenheid om samen met vakgroepleden de vele commissies die een ziekenhuis kent te bezoeken en er kennis van te nemen.

De vakgroep neurologie bestaat uit 12 neurologen. Belangrijke aandachtsgebieden zijn neurovasculaire aandoeningen (team: H. Kerkhoff, A.R Rozeman, S. Silvis, E. Zock), MS (team: D. Zemel, J. de Beukelaar), kinderneurologie (team: D. Gungor, M.A van Rijn), extrapiramidale stoornissen (I. Evers, M.A Van Rijn, C.V.M. Verschuur), multidisciplinair slaapwaakcentrum (neurologie bijdrage door C. Verboon en A.R. Rozeman). Wetenschappelijk onderzoek wordt met name verricht op neurovasculair gebied  en op het gebied van MS in samenwerking met diverse centra waaronder het Eramus MC.

Het vakgroepbestuur bestaat uit 3 leden (team: C.V.M. Verschuur, I. Evers, H. Kerkhoff)

Alle opleidingsonderdelen in deze instelling