Reumatologie in het UMCU

Over de opleiding

Als reumatoloog ben jij de expert op het gebied van diverse aandoeningen van gewrichten en immunologische aandoeningen. Er is langdurig patiëntencontact gericht op zowel medische aspecten als sociaal-maatschappelijke aspecten, afgewisseld met zorg, opleiding en wetenschappelijk onderzoek. Je werkt nauw samen met andere disciplines. Het UMC Utrecht is erkend als 'Centre of Excellence in Rheumatology 2011-2016’ en momenteel werken er 8 aios op onze afdeling Reumatologie en Klinische Immunologie. Kijk voor meer informatie op onze website.

De opleiding tot reumatoloog duurt 6 jaar en is opgedeeld in een vooropleiding Interne geneeskunde van 3 jaar, gevolgd door Reumatologie in de laatste 3 jaar.​ Klik hier voor meer informatie over de opleiding.

Kwaliteit

Een betere opleiding nu = betere zorg straks

Kwaliteitszorg, ontwikkeling en innovatie van de medische vervolgopleidingen staan hoog in het vaandel van het UMC Utrecht. Hiermee wordt beoogd voortdurend te werken aan verbetering van deze opleidingen. Het UMC Utrecht geeft deze ambitie vorm door een Kwaliteit- & Adviescyclus te hanteren.

VAO

De Vereniging Academici in Opleiding (VAO) is de overkoepelende vereniging van alle aios in het UMC Utrecht. Deze vereniging behartigt alle belangen van aios in het UMCU. Twee leden uit het VAO-bestuur maken deel uit van het Dagelijks Bestuur van de Centrale Opleidingscommissie van het UMC Utrecht. Lees meer wat de VAO doet voor aios en welke rol aios hier in kunnen vervullen.

Sollicitatie- en contactgevens

Als je in aanmerking wilt komen voor een opleidingsplaats Reumatologie, kun je je open sollicitatie richten aan:

UMC Utrecht
Prof. Dr. J.M. van Laar, medisch afdelingshoofd en beoogd opleider
Afdeling Reumatologie& Klinische Immunologie
UMCU Huispostnummer F02.127
Heidelberglaan 100
3584CX Utrecht
secr.reuma@umcutrecht.nl

Over de regio

Voor het doorlopen van een stage in de periferie heeft het UMC Utrecht een samenwerkingsverband met twee grote perifere centra, namelijk het Meander Medisch Centrum te Amersfoort en het Antonius ziekenhuis, locatie Leidse Rijn. Daarnaast is er een zorgpad handartrose in samenwerking met de St. Maartenskliniek in Woerden en is er samenwerking met de SMK orthopeden voor reumapatiënten indien er sprake is  voet/enkel en schouder/elleboog problemen waarvoor eventueel chirurgie noodzakelijk is. Voor patiënten onder behandeling van de reumatologen in de  SMK te Woerden voor wie klinische opname gewenst is, wordt opname in het UMC Utrecht georganiseerd.

Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU)

Inspireren tot leren
We leiden u op tot topprofessional in de gezondheidszorg en in het biomedisch onderzoek. Zo kunt u samen met anderen vaardig en veilig werken en bijdragen aan kennisontwikkeling in de gezondheidszorg. Onze opleidingen zijn nationaal en internationaal toonaangevend in innovatie van onderwijs, om u te inspireren tot leren

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Utrecht UMCU.

Contact

Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU)
Heidelberglaan 100
3584 CX Utrecht

tel.: 088 75 555 55
website: http://www.umcutrecht.nl/nl/Opleidingen