Urologie in het JBZ

Over de opleiding

Wie zijn wij? 

Bekijk hier de pagina van de vakgroep.

In het JBZ werken 7 urologen. Allen zijn vakinhoudelijk breed georiënteerd op alle aspecten van de eindtermen van de opleiding. Kijk hier voor de specifieke aandachtsgebieden.

Over de opleiding

De opleiding tot uroloog voor een startende aios is een samengestelde opleiding en bestaat uit 2 jaar vooropleiding heelkunde, 2 jaar urologie in een niet universitaire kliniek en 2 jaar urologie in een universitaire kliniek. De heelkunde jaren komen eerst, verder staat de volgorde niet vast. De opleiding urologie in het JBZ verzorgt de tweejarige perifere stage zowel aan het begin als aan het einde van de opleiding. Dit lokale plan omvat dan ook een vierjarige opleiding waarvan een aios twee jaar volgt.

Meer informatie over de opleiding lees je in het opleidingsplan.

Kwaliteit

De opleidingsgroep is verantwoordelijk voor de kwaliteit, inhoud en vormgeving van de opleiding tot uroloog in het JBZ binnen het cluster Utrecht van de NVU, in samenwerking met UMC Utrecht. Alle specialisten werken actief samen voor de gewenste kwalitatief hoogstaande opleiding.  Hierin hebben een aantal specialisten extra taken en verantwoordelijkheden.

Waarom zou je bij ons de opleiding willen volgen?

Sinds al tientallen jaren hebben wij een opleidingserkenning en daardoor een uitgebreide ervaring op het gebied van opleiden van nieuwe specialisten. Als grote opleidingskliniek zijn er vele mogelijkheden voor stages, brede aandacht voor gestructureerd onderwijs, zowel lokaal als regionaal samen met het UMC Utrecht. Sinds 2011 beschikken wij over een modern nieuw ziekenhuis, met fraaie onderwijsruimten en een skilslab. De vooropleiding heelkunde kan in ons ziekenhuis worden gevolgd. We onderhouden regelmatig contact waardoor er voor een goede continuïteit in de opleiding van de individuele aios wordt gezorgd. Er zijn mogelijkheden voor wetenschappelijk onderzoek. Ieder aios krijgt een van de leden van het openingsteam als mntor.

Speerpunten​

  • Veel leermomenten
  • Laagdrempelige supervisie
  • Goede sfeer

Jeroen Bosch Ziekenhuis

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) is een opleidingsziekenhuis in hart en nieren. Als Teaching Hospital maakt het JBZ deel uit van de Samenwerkende Topklinische Opleidings Ziekenhuizen (STZ). Opleiding en wetenschap staan hoog in het vaandel.

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Oost-Nederland (ON), OOR Utrecht UMCU.

Contact

Jeroen Bosch Ziekenhuis
Henri Dunantstraat 1
5223 GZ 's Hertogenbosch

tel.: 073 6992000
website: http://www.jeroenboschziekenhuis.nl/Publicaties/100078/Onderwijs-en-Wetenschap