De Utrechtse opleiding revalidatiegeneeskunde leidt revalidatieartsen op die hun passie voor patiëntenzorg weten te combineren met nieuwsgierigheid naar nieuwe kennis en mogelijkheden.
De Hoogstraat Revalidatie, het Universitair Medisch Centrum Utrecht en het Sint Antonius Ziekenhuis bieden daarvoor een uitdagend werkterrein. Opleiders zijn drs. A. Kap, drs. P. Passier en dr. V.P.M. Schepers. De artsen in opleiding tot medisch specialist volgen bij De Hoogstraat stages voor poliklinische en klinische revalidatiebehandeling voor volwassenen en kinderen, in het UMC Utrecht gecombineerde stages voor poliklinische spreekuur en intercollegiaal consult, en in het Antonius Ziekenhuis stages voor poliklinische spreekuur en intercollegiaal consult.
De opleiding
Je leert het vak van revalidatiearts in de volle breedte uit te oefenen. Je volgt daarbij het leerplan van het Opleidingscircuit Revalidatiegeneeskunde Utrecht. Er is een opleidingsschema met een vaste volgorde van stages. Iedere stage heeft z’n eigen supervisor, deskundig op het betreffende deelgebied. Het schema biedt daarnaast ruimte voor een persoonlijke invulling op basis van je eigen interesses. Je besteedt een deel van je tijd aan een onderzoeksopdracht binnen een van de onderzoekslijnen. Dit resulteert in een internationale publicatie.
Samen met je collega’s geef je vorm aan het lokale onderwijs. Je volgt regionale multidisciplinaire trainingen en neemt deel aan het landelijke scholingsprogramma revalidatiegeneeskunde.
Opleiders en supervisors verzorgen de begeleiding. Gezamenlijk bewaak je de voortgang en de kwaliteit van je opleiding. De omgang met supervisoren wordt door de huidige assistenten als laagdrempelig ervaren; ze zijn toegankelijk en makkelijk benaderbaar. De sfeer is open en er wordt goede constructieve feedback gegeven.
Citaat van een AIOS
De opleiding in Utrecht staat landelijk bekend om het veilige opleidingsklimaat, informele contact met de opleiders en een gezellige AIOS-groep. Als vertegenwoordiger van de Utrechtse-AIOS in de Kerngroep van de VRA kan ik dat alleen maar beamen. Alle facetten van de revalidatiezorg komen tijdens de opleiding aan bod; van een hooggespecialiseerde dwarslaesie afdeling in de Hoogstraat tot neuromusculaire ziektebeelden in het UMC. Naast de verschillende klinische en poliklinische stages krijg je voldoende tijd en begeleiding om aan wetenschappelijk onderzoek te werken in het Kenniscentrum, de plek waar de klinische werkzaamheden en het onderzoek samenkomen. Daarnaast is er ruimte om te participeren in verschillende lokale of landelijke werkgroepen. Kortom, er is veel te leren en te doen in het Utrechtse. Waarbij je straks je opleiding zelf kan finetunen door de individualisering die bij de opleiders hoog op de agenda staat!
Wil je bij ons komen werken?
De Hoogstraat streeft ernaar een toonaangevend revalidatienetwerk te zijn en wil ook graag de beste artsen aan zich binden. We zoeken naar artsen die iets extra’s meenemen, bijvoorbeeld een dubbele opleiding, een internationale stage, bestuursfuncties in de studententijd, aantoonbare wetenschappelijke affiniteit of interessante werkervaring.
Open sollicitatie
Voel je je aangesproken en heb je interesse om bij ons te komen werken? Dan nodigen we je van harte uit een open sollicitatie te schrijven. Deze kan je richten aan sollicitatie@dehoogstraat.nl
Meer informatie
Voor meer informatie kan je contact opnemen met:
dr. P. Passier, revalidatiearts en opleider in het St. Antonius Ziekenhuis, tel.
drs. A. Kap, revalidatiearts en opleider in de Hoogstraat, tel. 030 256 1286
dr. V.P.M. Schepers, revalidatiearts en opleider in het Universitair Medisch Centrum Utrecht, tel. 088 755 8831
Revalidatiegeneeskunde, investeren in kwaliteit van leven (pdf), brochure van Revalidatie Nederland en de Nederlandse Vereniging van Revalidatieartsen (VRA)