Keuzestage Bereidingen Voorraadbereidingen en kwaliteitscontrole

Aanvang: 
30-01-2017
Duur: 
6 maanden

Wat gaat de aios leren?

Algemene beschrijving stage:
Tijdens de stage zal de AIOS betrokken zijn bij alle aspecten van de niet-steriele, steriele en aseptische voorraadproductie en de kwaliteitscontrole. Tevens zal een bijdrage worden geleverd aan productontwikkeling, het opzetten van nieuwe analysemethoden en het verder ontwikkelen van de GMP-z status naar GMP.

Werkzaamheden stage:
De AIOS zal na een korte introductie in de apotheek (basisprocessen) een uitgebreid programma volgen waarbij alle bereidingsprocessen en analysetechnieken aan bod komen. De AIOS neemt deel aan productie-laboratorium-kwaliteit-overleg en GMP-z overleg. De AIOS levert een bijdrage aan productontwikkeling, het opzetten van nieuwe analysemethoden en het verder ontwikkelen van de GMP-z status naar GMP. Tevens zal de AIOS inspecties uitvoeren op de subafdelingen productie en laboratorium en aan een externe audit deelnemen. De AIOS wordt in de gelegenheid gesteld om gedurende een aantal dagen stage te lopen bij een GMP bedrijf in de regio. De AIOS zal NIET worden ingepland voor reguliere dagdiensten.
De ziekenhuisapotheek beschikt als enige in Zuid-Limburg over niet-steriele en steriele voorraadproductie en heeft de GMP-z status.

Gevraagde competenties:

  • Enthousiast
  • Nauwkeurig en kritisch
  • Beschikt over groot probleemoplossend- en analytisch denkvermogen
  • Bezit doorzettingsvermogen

Show-and-tell

Evt. eerdere ervaringen:
Deze etalagestage wordt voor het eerst aangeboden. Met de ziekenhuisapotheek van het voormalige Orbis liep al sinds enige jaren een stageovereenkomst voor de steriele voorraadproductie. Kim Keijzers heeft recent de opleiding tot ziekenhuisapotheker afgerond, waarbij tijdens het reguliere programma veel aandacht is besteed aan voorraadproductie en kwaliteitscontrole.

Beschrijving opleiding tot ziekenhuisapotheker:
De opleidingsgroep Zuyderland bestaat uit 14 geregisteerde ziekenhuisapothekers, waarvan er 6 zijn gepromoveerd (en 1 bezig) en 4 klinisch farmacoloog (en 2 in opleiding). De opleidingscultuur wordt als laagdrempelig en enerverend ervaren. De samenwerking binnen de apotheek, maar ook in de kliniek met diverse specialismen is intensief. Naast de opleiding tot ziekenhuisapotheker heeft het ziekenhuis ook de bevoegdheid voor de opleiding klinische farmacologie (CF2).

Sollicitatie en contact

Stage begeleiders: Lyonne van Rossum / Mark Reinders

Contactgegevens voor meer informatie:
Email: l.vanrossum@atriummc.nl
Telefoon: 045-5766271

Zuyderland Medisch Centrum

Zuyderland is een groot STZ-ziekenhuis in het zuiden van het land, dat is ontstaan uit het vroegere Atrium uit Heerlen en het Orbis uit Sittard. Samen staan wij garant voor uitstekende zorg in het Zuiden des lands. Het belang van zowel onderzoek als onderwijs wordt onderschreven in de missie van het ziekenhuis en blijkt naast de ondersteuning die het ziekenhuis biedt d.m.v. het leerhuis, uit het gegeven dat het ziekenhuis meer dan 25 (vervolg) opleidingen voor medisch specialisten in huis heeft. Het Zuyderland is een ziekenhuis met twee locaties (Heerlen en Sittard).

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Zuidoost Nederland.

Contact

Zuyderland Medisch Centrum
Dr. H. van der Hoffplein 1
6162 BG Sittard – Geleen

website: http://www.zuyderland.nl/