Differentiatiestage Vaatchirurgie Vaatchirurgie

Duur: 
12 maanden

Wat gaat de aios leren?

We hebben een grote volwaardige vaatpraktijk die door 3 full time vaatchirurgen wordt uitgeoefend. We bieden (behoudens de thoracale vaatchirurgie) de volledige breedte aan met ook voldoende grote aantallen om op elk gebied bekwaam te zijn aan het einde van de stage. Er is een uitstekende samenwerking met de interventieradiologen en een specifiek achterwacht systeem voor de vaatchirurgie in de dienst waarbij er in de weekenden afwisselend met Rijnstate ziekenhuis dienst gedaan wordt voor de gecombineerde regio’s. Onze opleidingscultuur is jong en wordt gekenmerkt door laagdrempelige en enthousiaste supervisie.

Specifieke kenmerken 
1. Centraal vaatlijden Ziekenhuis Gelderse Vallei Ede biedt zowel de EVAR als de open behandeling aan voor (centraal) dilaterend vaatlijden. We Behandelen tussen de 60-70 patiënten per jaar met aneurysmatisch vaatlijden waarvan 30 met een EVAR procedure. Deze behandelingen worden samen met een interventieradioloog gedaan.
2. Stenoserend vaatlijden is een belangrijk onderdeel van de vaatpraktijk in de Gelderse Vallei, we behandelen op jaarbasis ongeveer 50 patiënten voor centraal stenoserend vaatlijden waarbij we vaak, in combinatie met de interventieradiologie, op de OK combinatie procedures verrichten. We behandelen ongeveer 100 patiënten voor perifeer stenoserend vaatlijden waarbij ook crurale bypasses worden aangelegd.
3. Carotis chirurgie wordt uitsluitend gedaan voor symtomatische carotisstenoses waarvan we er per jaar tussen de 40 en 50 doen met TCD en EEG bewaking.
4. Toegangschirurgie is een belangrijk onderdeel van onze vaatpraktijk . Ziekenhuis Gelderse Vallei heeft een grote dialyse afdeling, dit wordt direct in de vaatpraktijk teruggezien waarbij we shunts en revisies met grote regelmaat doen. 
5. Veneuze chirurgie is een belangrijk onderdeel van de opleiding Endoveneus (laser), recidief chirurgie en conventioneel strippen komen allemaal aan bod.
6. Een stage op de angiokamer voor het eigen maken van endovasculaire technieken kan onderdeel van het curriculum zijn.

De differentiatiestage wordt gecoördineerd door de algemeen opleider (Dr. R.M.H.G. Mollen) samen met de vaatchirurgen. U wordt regelmatig volgens SCHERP geëvalueerd.

Sollicitatie en contact

 

Sollicitaties kunt u schriftelijk richten aan:
Dr. R.M.H.G. Mollen, opleider
Specifieke informatie is in te winnen bij:
Mw. Dr. A.M. Bosch, chirurgische oncologie, longchirurgie 
Dr. W.K. de Roos, chirurgische oncologie
Dr. C. Sietses, chirurgische oncologie, laparoscopische chirurgie
Dr. R.M.H.G. Mollen, traumachirurgie
Drs. E.D. Ponfoort, vaatchirurgie

 

Ziekenhuis Gelderse Vallei

Opleiden is onze tweede kerntaak. Ziekenhuis Gelderse Vallei is een professioneel leerbedrijf, met 12 medisch specialistische opleidingen en een scala aan erkende verpleegkundige specialistische opleidingen en paramedische opleidingen.

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Oost-Nederland (ON), OOR Utrecht UMCU.

Contact

Ziekenhuis Gelderse Vallei
Willy Brandtlaan 10
6716 RP Ede

tel.: 0318 434343
website: http://www.geldersevallei.nl/106/opleidingen-ziekenhuis-gelderse-vallei