terug

Differentiatiestage Vaatchirurgie

Vaatchirurgie

Duur
24 maanden
12 maanden
Wat gaat de aios leren?

De sectie vaatchirurgie in VUmc biedt vaatchirurgische zorg in de volle breedte waarbij steeds gestreefd wordt naar de minst invasieve behandelmethode in de volgorde: medicamenteus, endovasculair, laparoscopisch, open chirurgisch of een combinatie van deze technieken.
Thans, sinds 2009, telt de vaatchirurgische groep vijf fulltime vaatchirurgen
De speerpunten van de vaatchirurgische zorg zijn, het aorta-aneurysma, de carotisstenose, perifeer obstructief vaatlijden en hyperhidrosis
Daarnaast gaat er speciale interesse uit naar mesenteriale ischemie, glomustumoren, niertransplantatie en toegangschirurgie voor hemodialyse.

De sectie vaatchirurgie van het VUmc is een tertiar verwijscentrum voor open en endovasculaire behandelingen van de thoracale en abdominale aorta. Daarnaast vervult zij samen met de afdeling Neurologie een belangrijke regiofunctie voor patiënten met cerebrovasculaire ischemie.

De vakgroep vaatchirurgie opereert op 3 locaties: het VUmc, het Slotervaartziekenhuis en het Anthony van Leeuwenhoek Centrum waarbij in alle drie centra een volledige 24 x 7 vaatachterwacht verzorgd wordt.

Alle opleidingsonderdelen in deze instelling