terug

Differentiatiestage functionele urologie of reconstructieve urologie

Differentiatiestage functionele en reconstructieve urologie

Wat gaat de aios leren?

In het UMC Utrecht kun je kiezen voor de differentiatiestage functionele en reconstructieve urologie. Onze speerpunten zijn tertiaire incontinentie, waaronder mannelijke incontinentie, urethrastricturen, urodynamica en neuro-urologie met bijbehorende recontructies. Je komt in aanraking met diagnostiek bij deze aandoeningen, waaronder state of the art urodynamisch onderzoek. Indicatiestelling binnen de functionele urologie neemt een belangrijke plaats in. Je krijgt de gelegenheid om mee te opereren bij sfincterprotheses, colposuspensies, urethraplastieken en blaasaugmentaties.

Er wordt onderzoek gedaan onder andere op het gebied van tissue engineering, uitkomsten na urethraplastieken en signaalverwerking van urodynamische gegevens.

Hoe ga ik leren?

Je gaat een spreekuur doen voor patienten met functioneel urologische klachten. Je opereert mee met reconstructieve operaties. Je neemt deel aan indicatiebesprekingen voor urethrapathologie. Je wordt meegenomen in de lopende wetenschappelijke projecten en idialiter lever je ook een bijdrage.

Alle opleidingsonderdelen in deze instelling