Differentiatiestage Chronische pijn Kennismaking Wervelkolomcentrum Groningen

Duur: 
3 maanden
6 maanden

Wat gaat de aios leren?

Wervelkolom-gerelateerde pijn is een belangrijk aandachtspunt binnen het Wervelkolomcentrum (WKC)van het UMCG. Het WKC werd in 2003 opgericht. Binnen dit samenwerkingsverband zijn veel specialisten werkzaam: neurochirurgen, orthopeden, neurologen, anesthesiologen, radiologen en revalidatieartsen. Snijdend en niet-snijdend specialisten werken er intensief samen. Patiënten worden getrieerd door een physician assistant waardoor de patiënt zo snel mogelijk de juiste specialist ziet. Er zijn multispecialistische spreekuren en spreekuren per specialisme. Daarnaast is er een wekelijks mulitispecialistisch overleg. Daarin ontwikkelen we een gezamenlijk plan van aanpak voor diagnostiek en behandeling. In onze diagnose en behandeling hanteren we het onderscheid tussen specifieke klachten en a-specifieke klachten. In alle gevallen betrekken we de psycho-sociale component.

De afdeling ontwikkelde in samenwerking met de leden van het wervelkolomcentrum voor deze verdiepingsstage een globaal programma. Het programma zal ongeveer drie maanden voor je stage definitief ingevuld worden. Daarbij houden we natuurlijk rekening met je leerdoelen en aandachtsgebieden. In het programma zijn enkele evaluatiemomenten opgenomen. Om de week doe je een KKB.
In het begin van je stage doe je een kort introductieprogramma zodat je je weg in het UMCG (inclusief de lokatie Beatrixoord) snel kan vinden .

Sollicitatie en contact

Wil je meer weten over de stage of wil je direct reageren? Neem dan contact op met mevrouw dr. Rita Schiphorst Preuper, Revalidatiearts Afdeling Revalidatiegeneeskunde UMCG, Ontwikkelcentrum Pijnrevalidatie binnen het Centrum voor Revalidatie UMCG.
e: h.r.schiphorst.preuper@cvr.umcg.nl 
?t: secretariaat: 050-5338444 ,?bereikbaar op sein 38349

Universitair Medisch Centrum Groningen

Bouwen aan de toekomst van gezondheid
Het UMCG is de grootste werkgever van Noord-Nederland. De ruim 10.000 medewerkers werken in de patiëntenzorg, in het onderwijs en aan vooraanstaand wetenschappelijk onderzoek. De focus ligt op gezond en actief ouder worden: Healthy Ageing. Kijk voor meer informatie op de website.

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Noord Oost Nederland (UMCG).

Contact

Universitair Medisch Centrum Groningen
Hanzeplein 1
9713 GZ Groningen

tel.: 050 361 61 61
website: https://www.umcg.nl/NL/Onderwijs/Paginas/default.aspx