Differentiatiestage Elleboog/schouder schouder

Duur: 
6 maanden

Wat gaat de aios leren?

In deze stage maakt u uitgebreid kennis met alle problematiek van de schouderregio. Er is een zeer divers tableau van operatieve behandelingen, variërend van schouderprothesiologie (50 protheses op jaarbasis), schouderstabilisaties (scopische en open procedures) tot rotator cuff chirurgie (scopische en open procedures). Het Spaarne Ziekenhuis heeft  een bovenregionale functie voor wat betreft de schouderprothesiologie. De stage schouderchirurgie omvat het draaien van spreekuren, participatie op de “one stop schouderpoli”, schoudergroepspoli en verrichten van operatieve behandelingen. Tevens bestaat de mogelijkheid te participeren in schouder gerelateerd wetenschappelijk onderzoek. Het grote patiënten aanbod, de wijze van poli klinisch beoordeling van patiënten en de variëteit in pathologie maakt deze stage uniek.

De afdeling Orthopaedie van het SZ heeft de P3 opleiding in de ROGONW. Er is een zeer goede samenwerking tussen de vakgroepen Orthopaedie van het SZ, MCA en VUMC.

Het SZ is STZ ziekenhuis en NIAZ geaccrediteerd. Sinds jaren is er een volledig digitaal patiëntendossier. Het SZ is gesitueerd in de Randstad in de nabije omgeving van Amsterdam en Haarlem en in de buurt van het strand.

De afdeling Orthopaedie scoort goed in opleidingsklimaat; er is een hechte opleidingsgroep.

De opleiding gaat volgens de door het Concilium Orthopaedicum voorgeschreven spelregels: osb, 360 graden beoordeling, vrest, CAT, beoordelingsgesprekken en portfolio.

De actieve Centrale Opleidingscommissie van het SZ draagt zorg voor jaarlijks DRect, SetQ, en regelmatig discipline overstijgend onderwijs.

Sollicitatie en contact

Informatie over deze stage kan verkregen worden bij dr A van Noort plaatsvervangend opleider Spaarne Ziekenhuis.
023-8907620

Spaarne Gasthuis

Het Spaarne Gasthuis maakt deel uit van de Vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsziekenhuizen (STZ). In het Spaarne Gasthuis is veel aandacht voor het opleiden van medisch en verpleegkundig personeel. We zijn niet voor niets een topklinisch opleidingsziekenhuis. Je kunt bij ons leren en werken tegelijkertijd. Onderwijs, opleiden en wetenschappelijk onderzoek zijn ondergebracht bij het Spaarne Gasthuis Academie. Kijk voor meer informatie op onze website: http://www.spaarnegasthuis.nl/werken-en-leren

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Amsterdam AMC, OOR Amsterdam VUMC.

Contact

Spaarne Gasthuis
Spaarnepoort 1
2134 TM Hoofddorp

tel.: 023 890 89 00
website: https://spaarnegasthuis.nl/