Differentiatiestage Knie Knieprothese/ revisie (SMK)

Duur: 
6 maanden

Wat gaat de aios leren?

Algemene problematiek knie, 2e meningen & tertiaire verwijzingen, niet functionerende knieprothese patiënten. Er is een groot aanbod ingewikkelde casuïstiek op de poli, met groot aandeel second opinions en tertiaire verwijzingen op gebied van prothesiologie maar ook algemene kniepathologie. Met betrekking tot operaties: een groot aanbod aan revisies en primaire prothesiologie (aantallen die elders niet worden gehaald; in eerste maand als fellow reeds 6 revisie operaties en 20 primaire prothesen geplaatst). Orthopedie binnen de Sint Maartenskliniek
De Sint Maartenskliniek (SMK) is een gespecialiseerd ziekenhuis op het gebied van houding en beweging en de aansturing daarvan. De kliniek is toonaangevend in Nederland en Europa. Zij biedt zorg op het gebied van orthopedie, reumatologie en revalidatiegeneeskunde. Daarnaast heeft de SMK een eigen poliklinische apotheek, een sportmedisch centrum en een afdeling voor wetenschappelijk onderzoek. Sinds 2006 biedt de SMK haar reumatologische en orthopedische zorg ook aan vanuit de vestiging in Woerden in samenwerking met het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis.
Het orthopediecentrum van de Sint Maartenskliniek geniet nationaal en internationaal veel aanzien op gebieden als behandeling van aandoeningen van de wervelkolom, gewrichtsvervangende reconstructieve chirurgie, reuma-chirurgie, kniechirugie en voet- en enkelchirurgie. In de Sint Maartenskliniek in Nijmegen zijn alle orthopedische subspecialisaties aanwezig. Uit het hele land worden patiënten doorverwezen naar de Sint Maartenskliniek voor behandeling van zeldzame aangeboren afwijkingen en groeistoornissen, revisiechirurgie bij kunstgewrichten en reconstructieve chirurgie aan de wervelkolom. Daarnaast heeft het orthopediecentrum een regionale functie voor behandeling van patiënten met minder complexe aandoeningen. Er is een spoedeisende orthopedische hulp, waar patiënten 24 uur per dag terecht kunnen met acuut letsel aan het bewegingsapparaat. Per jaar vinden er binnen het orthopediecentrum circa 53.000 poli bezoeken plaats en 6.600 OK’s.

Sollicitatie en contact

In principe zijn er ieder half jaar 2 plaatsen beschikbaar binnen de kniechirurgie. Aanvragen voor de stage graag vóór 1 september voorafgaand aan het jaar waarin de stage plaats gaat vinden.
Interesse en aanmelding via:
Dr. A.B. Wymenga, opleider en orthopedisch chirurg
a.wymenga@maartenskliniek.nl
024-3659292

Sint Maartenskliniek (SMK)

Bij de Sint Maartenskliniek kun je verschillende opleidingen volgen. Kijk op de website voor meer informatie.

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Oost-Nederland (ON).

Contact

Sint Maartenskliniek (SMK)
Hengstdal 3
6522 JV NIJMEGEN

tel.: 024 365 99 11
website: https://www.werkenbijmaartenskliniek.nl/lerenenwerken/