Differentiatiestage Interventieradiologie Interventie

Duur: 
18 maanden

Wat gaat de aios leren?

Grote praktijk met veel vaatinterventie. Unieke zeer goede samenwerking tussen radiologen en vaatchirurgen. Tevens neuro interventie met name intracraniele trombectomie.

Vaatpatienten, Maagdarmleverpatienten, Gynecologie, neurologie, urologie

Vaatpoli, hybride OK

Deelnemer MR CLEAN studie, doen CERAB, EVAR(ook gefenestreerd), onderbenen, shunts, intraluminale bypass, bloedingen, myomen.

 • Rijnstate heeft een volledige opleiding radiologie en is onlang (mei 2012) gevisiteerd.
 • De aiosgroep is relatief klein ten opzichte van het aantal radiologen, daardoor is er veel mogelijkheid tot supervisie en leren.
 • De productie is niet afhankelijk van de aios, dit komt het opleidingsklimaat zeer ten goede.
 • In Rijnstate is een actief goed werkend leerhuis. Deze helpt met het doen van onderzoek en heeft een uitgebreid en breed programma van scholing waaronder DOO.
 • Aan alle kwaliteitsinstrumenten wordt meegedaan zoals EFFECT, D-RECT, exit gesprekken, IFMS etc.
 • De radiologen zijn actief in de organisatie van het ziekenhuis op alle niveaus.
 • De radiologen zijn allemaal lid van verschillende secties van de NVvR. Regelmatig zijn tadiologen docent op de Sandwich cursus en cursus leider.
 • De afdeling heeft een aantal maal in het recente verleden landelijke bij- en nascholing gegeven voor radiologen en klinici.
 • De radiologen zijn ook actief richting de eerste lijn met bij- en nascholingscursussen.
 • De maatschappen nucleaire geneeskunde en radiologie zijn een aantal jaar geleden gefuseerd, daardoor is er een unieke en zeer vruchtbare samenwerking ontstaan.
 • De interventieradiologen zijn allen zeer ervaren en al jaren lid van de NGIR.

Rijnstate Ziekenhuis

 

Het Rijnstate Ziekenhuis is onderdeel van de Stichting Topklinische Ziekenhuizen (STZ) en bestaat uit de locaties in Arnhem Noord, Zevenaar, Arnhem Zuid en Velp. Binnen de vakgroep radiologie en nucleaire geneeskunde van het Rijnstate werken 16 radiologen, 3 nucleair geneeskundigen en afwisselend fellows op de diverse differentiatie onderdelen. Hierdoor is er een optimale leeromgeving waarbij kennis voordurend wordt uitgewisseld. De afdeling is uitgerust met state of the art apparatuur, waaronder een 256-rings dual energy CT, hybride OK, PET-CT’s en SPECT-CT gammacamera’s, 1.5 T MRI’s en een 3 Tesla MRI.

Sollicitatie en contact

dhr. J.M. Martens, interventieradioloog

 

Telefoon: 088-0058888

 

E-mail: jmmartens@rijnstate.nl

Rijnstate

 Rijnstate behoort tot de top van de topklinische opleidingsziekenhuizen in Nederland. Wij hebben de ambitie om verder te groeien en hechten daarom veel waarde aan persoonlijke ontplooiing en ontwikkeling.

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Oost-Nederland (ON).

Contact

Rijnstate
Wagnerlaan 55
6815 AD Arnhem

tel.: 088-005 8888
website: http://www.rijnstate.nl/web/Over-Rijnstate/Leren-werken-bij-Rijnstate.htm