Differentiatiestage Niet-aangeboren hersenletsel De niet zichtbare gevolgen van hersenletsel

Duur: 
6 maanden

Wat gaat de aios leren?

In deze stage leer je de niet-zichtbare gevolgen van hersenletsel in alle fasen van de behandeling herkennen en diagnosticeren. Je leert als arts omgaan met de cognitief, emotioneel en gedragsmatige veranderingen bij mensen, en hoe je uitgaat van de mogelijkheden. Je leert welke behandelingen er zijn voor deze doelgroep en hoe je mensen met deze gevolgen kan begeleiden en behandelen. Je leert een behandelplan opstellen voor individuele of groepstherapie, voor de (sub)acute én chronische fase, klinisch én poliklinisch. Je leert diverse farmacologische behandelingen.

Je krijgt de mogelijkheid kennis te maken en mee te lopen met diverse ketenpartners zoals de neuropsychiatrie, ambulante begeleiding en woonvoorzieningen.

Je krijgt de kans mee te draaien in een zeer ervaren, gespecialiseerd interdisciplinair team, in een revalidatiecentrum in een grote stad en met een groot netwerk.

1 stage per 6 maanden (6 mnd ) of 2 in 6 maanden (3 mnd) na overleg. Deeltijd werken is na overleg mogelijk.

Show-and-tell

"De complexiteit van cliënten die je elke dag ziet, sprak mij aan. Zowel op aandoeningsniveau als het netwerk er omheen. Je krijgt de mogelijkheid jezelf onder te dompelen in de wereld van cognitie. Je bent echt onderdeel van het interdisciplinaire behandelteam en vormt een belangrijke schakel in de Amsterdamse keten". Lotte, AIOS Cognitie 2018

Sollicitatie en contact

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een differentiatiestage bij Reade, neem dan contact op met Judith Vloothuis, opleider revalidatiegeneeskunde (j.vloothuis@reade.nl).

 

Reade, centrum voor Revalidatie en Reumatologie

Reade is erkend als opleidingsinstelling voor Reumatologen, Revalidatieartsen en Verpleegkundigen niveau 4 en 5. Naast opleidingsplaatsen voor de specialisatie tot reumatoloog of revalidatiearts, hebben wij plaatsen beschikbaar voor ANIOS (artsen niet in opleiding tot specialist). Studenten Geneeskunde kunnen bij ons terecht voor hun verplichte verpleeghulpstage en (junior) co-schap. Tevens spelen wij een belangrijke rol bij de opleiding van huisartsen en bij de nascholing van revalidatieartsen en reumatologen. Kijk voor meer informatie op onze website.

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Amsterdam AMC, OOR Amsterdam VUMC.

Contact

Reade, centrum voor Revalidatie en Reumatologie
Overtoom 283
1054 HW Amsterdam

tel.: 020-242 2000
website: http://www.reade.nl/welkom/werken-bij-vacatures/opleiding-en-stages