Volwassenpsychiatrie i-Psy, Amsterdam

Aanvang: 
13-08-2019
Duur: 
6 maanden
12 maanden

Wat gaat de aios leren?

Wat ga je leren?

i-psy behandelt en begeleidt ouderen, volwassenen, jongeren en kinderen met verschillende sociale en culturele achtergronden. We zien bij i-psy ook veel vluchtelingen. Vorig jaar is bij i-psy een speciale poli gestart die zich richt op de LGBT doelgroep. Patiënten komen met een variatie aan problematiek. Het is een leuke afdeling met een enthousiast team met behandelaren met allerlei verschillende achtergronden. Er wordt multidisciplinair gewerkt met psychiaters, AIOS, ANIOS, klinisch psychologen ( i.o.) psychotherapeuten (i.o.), GZ psychologen (i.o.), vaktherapeuten, basispsychologen, stagiaires psychologie,  SPV’er en er is natuurlijk een secretariaat om dit alles te ondersteunen,
 
Er lopen diverse onderzoeken waarbij aangehaakt kan worden voor bv een eindreferaat. Je kunt ervaring opdoen met cognitieve gedragstherapie (CGT), schematherapie (SFT), narratieve exposure therapie (NET), eye movement desensitization an reprocessing (EMDR) en dialectische gedragstherapie (DGT), waarvoor voldoende supervisoren aanwezig zijn.
 
De stage kan gedaan worden in het algemene deel, maar ook als keuzestage en is binnen het aandachtsgebied volwassenen. Het is ook mogelijk om in deeltijd te werken. Mocht je belangstelling hebben voor het K&J deel van i-psy dan kunnen we daarover overleggen. Binnen i-psy en PsyQ Amsterdam hebben we in totaal plek voor 3 AIOS, in principe kom je op een van de twee afdelingen te werken maar een combinatie is mogelijk en bespreekbaar.
Je maakt deel uit van de opleiding Parnassia Noord-Holland, met alle opleidings- en onderwijsfaciliteiten. Diensten doe je op het terrein van Parnassia Noord-Holland in Castricum. 

Inhoud werkzaamheden

  • Intakegesprekken psychiatrisch onderzoek bij nieuwe patiënten, die mede gezien worden door een psychiater.
  • Diagnostiek uitvoeren
  • Medicamenteuze behandelingen inzetten en evalueren volgens de richtlijnen
  • Psychotherapie, met name CGT maar er zijn meer mogelijkheden

Sollicitatie en contact

De Parnassia Groep wil de beste zorg bieden aan patiënten. Dit begint bij onze medewerkers, door het bieden van een professionele werkomgeving, gevarieerd werk, goede doorgroeimogelijkheden en interessante opleidingen via de Parnassia Groep Academie. De Parnassia Groep wil als vernieuwende GGZ-instelling voorop lopen, zeker als het gaat om kwaliteit; zo investeren wij in E-Health en wetenschappelijk onderzoek. Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-GGZ.

Aanmelden kan via het secretariaat van de opleiding Psychiatrie in Noord-Holland
Email: opleidingpsychiatrienh@parnassiagroep.nl of via telefoonnummer 088 - 35 77485

Wenst u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met

Gerben Nissink, Psychiater / Manager Zorg i-psy Noord Holland & PsyQ Amsterdam
Telefoon 088-3573650 / 088-3589191 g.nissink@psyq.nl  
www.psyq.nl / www.i-psy.nl
Overschiestraat 57/61
1062 XD Amsterdam

 

Parnassia Groep

Leren en tegelijk aan het werk in de geestelijke gezondheidszorg bij de Parnassia Groep? Dat kan via legio mogelijkheden bij onze zorgbedrijven op MBO, HBO, HBO-master, WO niveau. Ook hebben we een Specialistenopleiding. Kijk eens naar onze opleidingsmogelijkheden. Uiteraard zijn al onze opleidingen gecertificeerd.

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Leiden LUMC, OOR Zuidwest Nederland, OOR Amsterdam VUMC.

Contact

Parnassia Groep
Kiwistraat 43
2552 DH Den Haag

tel.: 088-3570322
website: https://www.parnassiagroep-academie.nl/opleidingen/psychiatrie