Differentiatiestage Endoscopie/minimaal invasieve chirurgie Minimaal invasieve gynaecologie/ endoscopie

Duur: 
12 maanden

Wat gaat de aios leren?

De stage endoscopie en minimaal invasieve gynaecologie binnen Noordwest, Topklinisch opleidingsziekenhuis, biedt je de mogelijkheid om het aandachtsgebied in de volle breedte uit te voeren. Naast voldoende exposure aan hysteroscopische en laparoscopische ingrepen (ongeveer 70 totaal laparoscopische Hysterectomieën), is er ook de mogelijkheid om binnen onze organisatie het aandachtsgebied te helpen verbeteren en innoveren.

De endoscopie ontwikkelt zich snel. Voortdurend zijn er innovaties en verbeteringen of vernieuwingen op de markt verkrijgbaar. Je leert in onze organisatie om te gaan met implementaties van deze nieuwe technieken.

Hoe ga ik leren?

Er heerst een veilig opleidingsklimaat met laagdrempelig toegankelijke gynaecologen met ieder een eigen aandachtsgebied, die in een goede sfeer samenwerken. Het is de bedoeling dat je in deze stage je bekwaam maakt in zowel de poliklinische (therapeutische) hysteroscopie als ook hysteroscopische resectie op de operatiekamer. Daarnaast is er voldoende ruimte om de laparoscopische chirurgie tot en met level 3 (ESGE) te leren. Je hebt voor extra oefening de mogelijkheid om je vaardigheden te verbeteren middels boxtrainers en de simendo computersimulatietrainer.

Ook als aios word je breed ingezet binnen de afdeling. Praktisch gezien houdt dat per maand in:

  • 5 tot 6 dagdelen OK
  • 3 dagdelen behandelkamer
  • max. 4 dienstblokken per jaar

Als oudste assistent zal de AIOs ook supervisietaken verrichten.

De afdeling heeft 11 stafleden waarvan drie stafleden werkzaam binnen het aandachtsgebied endoscopie. Doorgaans zijn er 5 aios en 4 anios werkzaam in de kliniek.

We bieden naast de verdieping op een specifiek aandachtsgebied de mogelijkheid om je stage op maat aan te vullen met door jou gewenste onderdelen. Het ziekenhuis biedt de mogelijkheid om het vakgebied breed te ervaren en biedt veel afwisseling en voldoende exposure.

Voorafgaand aan de stage heb je een kennismakingsgesprek met de opleider om te inventariseren wat de leerdoelen zijn en vervolgens wordt in overleg met de gynaecologen betrokken bij de endoscopie een programma opgesteld.

De te behalen EPA's worden gevuld met KPB's en OSATs waarbij alle competenties worden getoetst.

Video

Noordwest differentiatiestages gynaecologie

Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Alkmaar

Noordwest Ziekenhuisgroep is er trots op een topklinisch ziekenhuis te zijn. Dit betekent dat er meer dan de gebruikelijke medisch-specialistische zorg wordt geleverd en dat er veel aandacht is voor opleiding en ontwikkeling. Met 700 bedden, ruim 4000 medewerkers en zo'n 325 medisch specialisten is Noordwest Ziekenhuisgroep een van de grootste ziekenhuisorganisaties van Nederland. Noordwest richt zich primair op de regio Noord-Holland Noord, een gebied met ruim 600.000 inwoners. Onze ambitie is een toonaangevende ziekenhuisgroep te zijn, met een hoge medische standaard én mensgerichte zorg. Bij Noordwest draait het om meer dan medisch handelen. Ambitieus, samen en betrokken staan als kernwaarden centraal in ons handelen. Onlangs zijn we verkozen tot beste leerbedrijf van Nederland. We zijn trots op het feit dat we zowel hoogwaardig verpleegkundig onderwijs als kwalitatief goed medisch onderwijs aanbieden. Samen beter, samen de beste! 

https://www.youtube.com/watch?v=tpgAoXaTTmQ

 

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Amsterdam AMC, OOR Amsterdam VUMC.

Contact

Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Alkmaar
Wilhelminalaan 12
1815 JD Alkmaar

tel.: 072 548 4444
website: https://www.nwz.nl/Werk-en-opleiding.aspx