Differentiatiestage Longchirurgie Longchirurgie

Duur: 
24 maanden

Wat gaat de aios leren?

Deze stage duurt 24 maanden in combinatie met oncologie (fulltime).

Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Alkmaar, heeft een grote longchirurgische praktijk en is erkend als longopleidingskliniek. Er wordt heel nauw samengewerkt met de longartsen er is een uitgebreid zorgpad voor het longcarcinoom en voortdurende kwaliteits- en tijdpadbewaking.  Wekelijks is er een multidisciplinair overleg waar alle longoncologische patiënten worden besproken, tweewekelijks videoconferentie met het AvL. Er is tevens  een nauwe samenwerking het VUmc. Behoudens trachearesecties worden alle procedures binnen Noordwest uitgevoerd. Videomediastinoscopieen, alle parenchymresecties waaronder de segment- en  thoraxwandresecties. Pancoasttumoren worden volledig in Noordwest behandeld evenals een groot aantal mediastinale tumoren. De VATS-lobectomie wordt momenteel geïmplementeerd.

Dienstenparticipatie: Gemiddeld 4 avonddiensten, 1 weekenddag, max 5x per jaar nachtweekdienst.

De differentiatie longchirurgie wordt gecombineerd met de differentiatie chirurgische oncologie. De modules die daarin verplicht zijn, zijn de mamma oncologie en de colorectale oncologie. indien wenselijk en voor desbetreffende aios haalbaar zou de stage gecombineerd kunnen worden met de endocriene chirurgie
Elke 3 maanden zal er een evaluatie- en voortgangsgesprek plaatsvinden nadat de opleidergroep is geconsulteerd.
De aios houdt het eigen portfolio zorgvuldig bij.

Sollicitatie en contact

Contactadres:
Heelkunde Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Alkmaar
Wilhelminalaan 12
1815 JD Alkmaar
Tav. mw. dr. W.H. Schreurs, chirurg en opleider

Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Alkmaar

Noordwest Ziekenhuisgroep is er trots op een topklinisch ziekenhuis te zijn. Dit betekent dat er meer dan de gebruikelijke medisch-specialistische zorg wordt geleverd en dat er veel aandacht is voor opleiding en ontwikkeling. Met 700 bedden, ruim 4000 medewerkers en zo'n 325 medisch specialisten is Noordwest Ziekenhuisgroep een van de grootste ziekenhuisorganisaties van Nederland. Noordwest richt zich primair op de regio Noord-Holland Noord, een gebied met ruim 600.000 inwoners. Onze ambitie is een toonaangevende ziekenhuisgroep te zijn, met een hoge medische standaard én mensgerichte zorg. Bij Noordwest draait het om meer dan medisch handelen. Ambitieus, samen en betrokken staan als kernwaarden centraal in ons handelen. Onlangs zijn we verkozen tot beste leerbedrijf van Nederland. We zijn trots op het feit dat we zowel hoogwaardig verpleegkundig onderwijs als kwalitatief goed medisch onderwijs aanbieden. Samen beter, samen de beste!

 

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Amsterdam AMC, OOR Amsterdam VUMC.

Contact

Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Alkmaar
Wilhelminalaan 12
1815 JD Alkmaar

tel.: 072 548 4444
website: https://www.nwz.nl/Werk-en-opleiding.aspx