terug

Basisopleiding Psychiatrie

Algemeen deel van 2,5 jaar

Wat gaat de aios leren?

Mediant heeft erkenning voor:

  • Algemene psychiatrie (30 mnd)
  • Aandachtsgebied volwassenen (24 mnd)
  • Aandachtsgebied ouderen (24 mnd)

Mediant is groot genoeg om een opleiding te kunnen bieden en klein genoeg om zeer korte lijnen te hebben. Mediant is een stabiele GGZ-instelling en onderscheidt zich door een gezonde bedrijfsvoering en de keuze om binnen Mediant gespecialiseerde geestelijke gezondheidszorg zowel binnen de Generalistische Basis GGZ als Specialistische GGZ te bieden.

Naast gewoon goed en persoonsgericht opleiden, bieden wij tevens verdiepingsmogelijkheden binnen onze bovenregionale centra voor ontwikkelingsstoornissen, psychotrauma, persoonlijkheidsstoornissen, niet-aangeboren-hersenletsel (NAH) en ABC Twente voor jong volwassenen met psychotische stoornissen.

Een ander onderscheidend kenmerk is dat we binnen Mediant interprofessionele scholing hebben, volgens de principes van Interprofessional Education (IPE), met als hoofdthema samenwerken. Hieraan nemen VIOS, GIOS en AIOS deel.

Dit geheel geeft de opleiding een eigen kleur en daarmee kunnen we een goede bijdrage leveren aan het regionale opleiden binnen het consortium Noord Oost Nederland.

Samenwerkende instellingen
Tactus
Accare
Alle opleidingsonderdelen in deze instelling