Basisopleiding Psychiatrie UOP: Universitaire opleiding psychiatrie Zuid-Limburg

Duur: 
6 maanden
24 maanden

Wat gaat de aios leren?

De situatie rond de Universitaire Opleiding Psychiatrie (UOP) in Zuid-Limburg, is een unieke. Hoewel er sprake is van twee erkenningen voor de totaal opleiding, t.w. Mondriaan enerzijds en het Academisch ziekenhuis Maastricht (azM of MUMC+) anderzijds, functioneert het geheel in de praktijk als één opleiding.
De hoofdopleider binnen Mondriaan, dr. J. Strik, is tevens regelmatig in het MUMC+; Prof. van Os, opleider in het MUMC+, is dagelijks binnen Mondriaan in het kader van de academisering Mondriaan door MUMC+. Beide opleiders bewaken samen het opleidingsklimaat en kunnen veel invloed uitoefenen over en weer. De opleiding die zo is ontstaan biedt de AIOS een fantastisch geïntegreerde opleiding; reden waarom de opleiding in recente jaren meerdere keren tot beste in het land werd benoemd door de wetenschappelijke vereniging.

Samenwerkende instellingen

Mondriaan Zorggroep
Zuyderland Medisch Centrum
RIAGG Maastricht
RiaggZuid

Maastricht Universitair Medisch Centrum MUMC

Het Maastricht UMC+ is een opleidingsziekenhuis voor alle erkende medische, sociaal-geneeskundige en klinisch-technologische specialismen. Opleidingen worden verzorgd in het samenwerkingsverband OOR ZON (Onderwijs en Opleidings Regio Zuidoost-Nederland).  Hierin wordt nauw samengewerkt met 11 regionale zorginstellingen.

Kijk voor meer informatie over medische vervolgopleidingen op de website van de Maastricht UMC+ Academie.

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Zuidoost Nederland.

Contact

Maastricht Universitair Medisch Centrum MUMC
P. Debyelaan 25
6229 HX Maastricht

tel.: 043 387 6543
website: http://www.mumc.nl/onderwijs