terug

Differentiatiestage Voet/enkel

Voet- en enkelproblematiek

Duur
6 maanden
Wat gaat de aios leren?

Tijdens deze stage staat de pathologie van de voet en enkel centraal, zoals pes planovalgus/pes cavovarus/ spastische voet/andere neurologische voet/diabetische voet.
U opereert en assisteert onder directe supervisie van drs. J. Hermus en mw dr. A. Witlox in alle aspecten binnen het voet- en enkelgebied. Op de Themapoli’s leert u de conservatieve mogelijkheden en indicaties te stellen voor de grote variëteit aan voet- en enkelingrepen. Daarnaast draait in roosterverband mee met de mede arts-assistenten Orthopadie.

Organisatie van de opleiding
Sinds tientallen jaren verzorgt de afdeling Orthopedie van het MUMC + de opleiding in de regio Zuid. De afdeling heeft een eigen wetenschappelijk staf met een eigen laboratorium en een Trial bureau. Binnen de afdeling is er veel aandacht voor het nieuwe opleiden binnen de orthopedie en wordt er actief gewerkt aan het verbeteren van de algemene competenties van zowel AIOS als van de staf. Er is een breed aanbod van vakoverstijgende cursussen Jaarlijks wordt de opleiding geëvalueerd.
De opleiding werkt samen met de ziekenhuizen in Veldhoven, Heerlen-Sittard en Venlo. Vier keer per jaar is er in de Rogo-Zuid een refereeravond.

Alle opleidingsonderdelen in deze instelling