Differentiatiestage Medische Oncologie (differentiatie)

Duur: 
24 maanden

Wat gaat de aios leren?

Er is een goede verdieping in zowel perifere als academische oncologische pathologie, in een klein enthousiast, nauw samenwerkend team van momenteel 6 en binnenkort 9 stafleden. De toegang tot stafleden is zeer laagdrempelig en ook overleg met andere disciplines is makkelijk. De poliklinische spreekuren vinden plaats op één locatie, namelijk in het oncologiecentrum, dat apart van het ziekenhuis ligt en waar de patient evident centraal staat. Dat is niet alleen op papier zo, maar ook in de praktijk. Er wordt gewerkt in multidisciplinaire teams: het mammateam, GE team, hoofd-hals team, gynaecologische team, etc, bestaande uit o.a. een dedicated radioloog, patholoog, operateur (chirurg, of uroloog, of gynaecoloog, of KNO arts, etc), radiotherapeut, medische oncoloog, en soms klinisch geneticus. 

Spreekuren worden zo veel mogelijk gedraaid gericht op een bepaalde tumorsoort, waarbij de verschillende disciplines gelijktijdig poli doen. Alle patiënten worden voor en/of na de eerste behandeling in het Multidisciplinaire Overleg (MDO) besproken, hetgeen interessante discussies kan opleveren. De dossiers zijn volledig gedigitaliseerd (EPD), waardoor er toegang is tot de gegevens van alle disciplines.

Zie hierboven. Naast de directe patientenzorg staat patiëntgebonden onderzoek op de voorgrond. M.n. ook het verrichten van kwaliteitsprojecten behoort tot de mogelijkheden

Maastricht Universitair Medisch Centrum MUMC

Het Maastricht UMC+ is een opleidingsziekenhuis voor alle erkende medische, sociaal-geneeskundige en klinisch-technologische specialismen. Opleidingen worden verzorgd in het samenwerkingsverband OOR ZON (Onderwijs en Opleidings Regio Zuidoost-Nederland).  Hierin wordt nauw samengewerkt met 11 regionale zorginstellingen.

Kijk voor meer informatie over medische vervolgopleidingen op de website van de Maastricht UMC+ Academie.

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Zuidoost Nederland.

Contact

Maastricht Universitair Medisch Centrum MUMC
P. Debyelaan 25
6229 HX Maastricht

tel.: 043 387 6543
website: http://www.mumc.nl/onderwijs