Differentiatiestage Traumachirurgie Traumachirurgie

Duur: 
24 maanden

Wat gaat de aios leren?

Het betreft een opleiding binnen een vakgroep, waar volledig gedifferentieerd gewerkt wordt. De differentiatie traumachirurgie verzorgd de gehele traumatologie, inclusief prothesiologie van heup, schouder en elleboog. Het Maasstadziekenhuis beschikt over een Level II traumacentrum. De sport traumatologie komt ruim aan de orde, inclusief arthroscopische behandelingen.
Er is een goede samenwerking met de orthopedie. Waarbij onder andere heup revisie chirurgie samen wordt uitgevoerd. Er is geen CHIVO die aanspraak maakt op opleiding operaties. De chirurgie doet 100% van de traumadiensten.
Grootste brandwonden centrum van Nederland, waar een specifieke stage gevolgd kan worden. De indeling van de week voor de opleidingsassistent bestaat uit 2 dagdelen polikliniek, 7 dagdelen operatieprogramma en 1 dagdeel reflexie/onderzoek. Binnen de differentiatieperiode (jaar 5 en 6) wordt een stage van 2 maanden op het brandwonden centrum aangeboden. Hier kan de assistent zich bekwamen op het gebied van de brandwonden zorg. De assistent dient in de periode van 2 jaar minimaal 1 wetenschappelijke presentatie te verzorgen en 1 wetenschappelijk artikel te publiceren. Deze eisen zijn conform de richtlijnen van de Commissie Opleiding Traumachirurgie.

Sollicitatie en contact

Dr. E. van der Harst, opleider algemene heelkunde
Harste@maasstadziekenhuis.nl
Drs G. R. Roukema, unit voorzitter traumachirurgie

Maasstad Ziekenhuis Rotterdam

Het Maasstad Ziekenhuis is stevig verankerd in Rotterdam-Zuid. Het ziekenhuis is STZ-ziekenhuis (vereniging Samenwerkende Topklinische Ziekenhuizen) en heeft een aantal topklinische functies in huis, zoals een brandwondencentrum, een dialysecentrum, een HIV-AIDS-behandelcentrum en een hartcentrum. Verder is er een Level III intensive care en is het een van de weinige algemene ziekenhuizen die patiënten perinatologische zorg en IVF-behandelingen kan bieden. De sfeer in het Maasstad Ziekenhuis is “echt Rotterdams”. Medewerkers communiceren informeel en op directe wijze met elkaar. We steken allemaal de handen uit de mouwen voor onze patiënten. Of we dat nu doen als verpleegkundige direct aan het bed, als medewerker techniek of als medewerker in een functie op de afdeling ICT of Finance & Control.

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Zuidwest Nederland.

Contact

Maasstad Ziekenhuis Rotterdam
Maasstadweg 21
3079 DZ Rotterdam

tel.: 010 29 11 911
website: https://www.maasstadziekenhuis.nl/werken-leren/