Differentiatiestage Longchirurgie

Duur: 
24 maanden

Wat gaat de aios leren?

Het betreft een opleiding binnen een vakgroep, waar volledig gedifferentieerd gewerkt wordt. Binnen de algemene opleiding worden zeer gerichte stages verzorgd. De longchirurgie kenmerkt zich door hoogwaardige patiëntenzorg, waarbij het volledige scala aan operatieve technieken, inclusief VATS, wordt toegepast. Er is nadrukkelijke samenwerking met de longartsen. De AIOS ziet op zijn/haar poli de nieuwe longchirurgische patiënten, is actief betrokken bij de multidisciplinaire bespreking met de longartsen, wordt opgeleid in de operatieve longchirurgie en is onder supervisie medeverantwoordelijk voor het postoperatieve beleid. Dit laatste ook in nauw overleg met de longartsen.
Daarnaast wordt opleiding geboden in de (mamma-) oncologie (>175 nieuwe mammacarcinoompatienten per jaar, waarbij een volledig behandel-palet wordt geboden) en de hoofdhalschirurgie (> 50 schildklieroperaties per jaar).

Sollicitatie en contact

Dr. E. van der Harst, opleider algemene heelkunde
harste@maasstadziekenhuis.nl
P.D. de Rooij en H. Kuiken, gecertificeerd longchirurgen

Maasstad Ziekenhuis Rotterdam

Het Maasstad Ziekenhuis is stevig verankerd in Rotterdam-Zuid. Het ziekenhuis is STZ-ziekenhuis (vereniging Samenwerkende Topklinische Ziekenhuizen) en heeft een aantal topklinische functies in huis, zoals een brandwondencentrum, een dialysecentrum, een HIV-AIDS-behandelcentrum en een hartcentrum. Verder is er een Level III intensive care en is het een van de weinige algemene ziekenhuizen die patiënten perinatologische zorg en IVF-behandelingen kan bieden. De sfeer in het Maasstad Ziekenhuis is “echt Rotterdams”. Medewerkers communiceren informeel en op directe wijze met elkaar. We steken allemaal de handen uit de mouwen voor onze patiënten. Of we dat nu doen als verpleegkundige direct aan het bed, als medewerker techniek of als medewerker in een functie op de afdeling ICT of Finance & Control.

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Zuidwest Nederland.

Contact

Maasstad Ziekenhuis Rotterdam
Maasstadweg 21
3079 DZ Rotterdam

tel.: 010 29 11 911
website: https://www.maasstadziekenhuis.nl/werken-leren/