Differentiatiestage Gastro-intestinale chirurgie/Bariatrische chirurgie

Duur: 
24 maanden

Wat gaat de aios leren?

Het betreft een opleiding welke uit 4 modules is opgebouwd, te weten: I.Bariatrische chirurgie II. Colorectale chirurgie, III HPB en IV. Oesophagus- en maagchirurgie. In samenspraak met de assistent wordt een vanuit één of meer van deze modules een hoofdrichting gekozen. De gehele opleiding Heelkunde is ingericht conform het plan SCHERP. Dat wil zeggen dat de3 fasen (basisopleiding jaar 1 en 2, jaar 3 en 4, differentiatie jaar 5 en 6) van de opleiding voldaan worden middels modules van 4 maanden bij één van volledig gedifferentieerde vakgroepen, SEH, IC of brandwondencentrum.

Sollicitatie en contact

Er zijn 2 plaatsen, aanvangsdatum is in overleg.
Sollicitaties kunt u richten aan de opleider dr van der Harst,
harste@maasstadziekenhuis.nl, Postbus 9100, 3007 AC Rotterdam.
Verdere informatie kunt u verkrijgen via Erwin van der Harst, Peter Paul Coene of René Klaassen, allen bereikbaar via het secretariaat Heelkunde, Mw Astrid Meyer, 010-2913450.

Maasstad Ziekenhuis Rotterdam

Het Maasstad Ziekenhuis is stevig verankerd in Rotterdam-Zuid. Het ziekenhuis is STZ-ziekenhuis (vereniging Samenwerkende Topklinische Ziekenhuizen) en heeft een aantal topklinische functies in huis, zoals een brandwondencentrum, een dialysecentrum, een HIV-AIDS-behandelcentrum en een hartcentrum. Verder is er een Level III intensive care en is het een van de weinige algemene ziekenhuizen die patiënten perinatologische zorg en IVF-behandelingen kan bieden. De sfeer in het Maasstad Ziekenhuis is “echt Rotterdams”. Medewerkers communiceren informeel en op directe wijze met elkaar. We steken allemaal de handen uit de mouwen voor onze patiënten. Of we dat nu doen als verpleegkundige direct aan het bed, als medewerker techniek of als medewerker in een functie op de afdeling ICT of Finance & Control.

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Zuidwest Nederland.

Contact

Maasstad Ziekenhuis Rotterdam
Maasstadweg 21
3079 DZ Rotterdam

tel.: 010 29 11 911
website: https://www.maasstadziekenhuis.nl/werken-leren/