Keuzestage Bloedtransfusiegeneeskunde Bloedtransfusiegeneeskunde en Celtherapie

Duur: 
4 maanden

Wat gaat de aios leren?

De stage Bloedtransfusiegeneeskunde en Celtherapie is een unieke keuzestage in het LUMC, waarbij de nadruk ligt op een combinatie van consultatieve patiëntenzorg, het verrichten van afereses bij een diverse populatie van patiënten en donoren, diagnostische adviezen bij transfusie- en/of immunohematologische problematiek, (stamcel)donorzorg, advisering bij en toezicht op gebruik van bloedproducten, en (experimentele) celtherapie.

Deze stage is bij uitstek interessant voor AIOS interne geneeskunde of kindergeneeskunde met een interesse in de hematologie en/of transfusie-geneeskunde, maar biedt ook meerwaarde voor AIOS van andere disciplines met een interesse in de immunologische ziektebeelden.

De stage Bloedtransfusiegeneeskunde en Celtherapie vindt plaats op de afdeling Immunohematologie en Bloedtransfusie (IHB) van het LUMC. De afdeling IHB combineert fundamenteel onderzoek, translationeel onderzoek en patiëntgerichte activiteiten op het gebied van immunotherapie van kanker, transplantatie en autoimmuniteit, en regeneratieve geneeskunde. De IHB heeft een eigen medische dienst bestaande uit internist-transfusiespecialisten. De medische dienst is direct betrokken bij patientenzorg in de vorm van consulten immunohematologie, supervisie van aferese procedures, en de ontwikkeling en toepassing van celtherapie.

Sollicitatie en contact

Geïnteresseerde AIOS kunnen contact opnemen met:

Prof. Dr. J.J. Zwaginga
Hoofd Bloedtransfusie en Centrum voor stamceltherapie
Afdeling Immunohematologie en Bloedtransfusie

Leids Universitair Medisch Centrum
Albinusdreef 2, 2333 ZA
Postbus 9600, 2300 RC
Leiden

Leids Universitair Medisch Centrum LUMC

Het LUMC is een modern universitair medisch centrum voor onderzoek, onderwijs en patiëntenzorg met een hoog kwaliteitsprofiel en een sterke wetenschappelijke oriëntatie.

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Leiden LUMC.

Contact

Leids Universitair Medisch Centrum LUMC
Albinusdreef 2
2333 ZA Leiden

tel.: 071 52 69 111
website: https://www.lumc.nl/onderwijs/