terug

Differentiatiestage

Cardiothoracaal

Wat gaat de aios leren?

Isala is een topreferent ziekenhuis dat op het gebied van de cardiothoracale radiologie veel te bieden heeft. Binnen de opleiding is er ruimte voor een op maat gemaakt opleidingsplan dat rekening houdt met individuele interesses en talenten. Niet alleen vakinhoudelijk, maar desgewenst ook op het gebied van onderwijs of management.

De afdelingen longziekten, cardiologie en thoraxchirurgie zijn bijzonder groot en prominent op hun gebied. De cardiale- en thoraxdiagnostiek wordt dan ook in de volle breedte uitgeoefend inclusief long- en botbiopten, PET-Rubidium- en stress MRI-onderzoek van het hart.

De secties cardiothoracale radiologie en Nucleaire geneeskunde hebben een middellange tot lange traditie in wetenschappelijk onderzoek op het grensvlak van technologische ontwikkelingen en patiƫntenzorg. Er vindt promotieonderzoek plaats binnen verschillende samenwerkingsverbanden met de afdeling cardiologie, Philips, GE, AIDOC en onze academische partners UMCU, UMCN en de TU Twente. Op dit moment houdt een eigen AIOS radiologie zich binnen een promotietraject bezig met automatische longemboliedetectie.

Binnen Isala heerst een prettige werksfeer met veel overlegmomenten tussen AIOS en opleiders. Er is ruimte voor eigen initiatieven. Er is veel aanbod van pathologie, zowel op het gebied van basiszorg als topklinische zorg. De AIOS kan een schat aan ervaring opdoen en kan een mooie en vakinhoudelijk hoogstaande opleiding tegemoet zien.

Alle opleidingsonderdelen in deze instelling