Differentiatiestage Traumachirurgie Traumatologie

Duur: 
12 maanden

Wat gaat de aios leren?

De Isala klinieken zijn het grootste perifere, topklinische opleidingsziekenhuis van Nederland. De maatschap Chirurgie bestaat uit 12 chirurgen, waarvan 3 traumachirurgen. De traumachirurgen participeren in nauwe samenwerking met 4 orthopeden in het Traumacentrum Zwolle. Het Traumacentrum Zwolle heeft een coördinerende taak in de regionale acute zorg. In 1999 zijn de Isala klinieken door het Ministerie van VWS aangewezen als traumacentrum. Daarmee is zij één van de elf traumacentra in Nederland.

De opleiding is georganiseerd conform de richtlijnen van de NVvH en het opleidingsplan SCHERP. Daarnaast bestaat een lokaal opleidingsplan. Opleider is dr. E.G.J.M. Pierik en waarnemend opleider dr. J. Oskam.  U werkt onder supervisie van de 3 traumatologen,  drs. P.F.J. Houben, drs. L.A. Burghard en dr. S.H. van Helden. De aandachtsgebieden van de maatschap Chirurgie zijn, naast Traumatologie, Gastrointestinale chirurgie, Oncologie en Vaatchirurgie. Ook in deze aandachtsgebieden wordt aios een differentiatiestage geboden. De Isala klinieken hebben een volledige opleidingsbevoegdheid voor de opleiding Heelkunde. In 2010 is de opleiding gevisiteerd en is de erkenning zonder aanmerkingen met 5 jaar verlengd. In 2009 ontving de opleiding Heelkunde bij de Isala klinieken de Opleidingsprijs voor beste medische vervolgopleiding.

Sollicitatie en contact

Voor meer informatie of uw sollicitatie kunt u contact opnemen Inge Terpstra, opleidingscoördinator Chirurgie, op nummer (038) 424 8055 of via j.terpstra@isala.nl.

Isala

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Noord Oost Nederland (UMCG).

Contact

Isala
Dokter van Heesweg 2
8025 AB Zwolle

tel.: 038 424 50 00
website: http://www.isala.nl/academie