Differentiatiestage Perinatologie Perinatologie

Duur: 
6 maanden

Wat gaat de aios leren?

Er is een Obstetrische High Care van 9 bedden en 1 OHC verloskamer en een zeer groot aanbod aan 3e-lijns (poli)klinische patienten en leermomenten De Isala klinieken heeft aios uit het UMCG en België (UZLeuven, UZGent en UZAntwerpen). Er zijn in totaal 14 assistenten werkzaam die gezamenlijk de diensten verdelen, bijgestaan door een klinisch verloskundige. Na een dienstblok is er een compensatieperiode.
In de Isala klinieken zijn 13 gynaecologen werkzaam. Alle gynaecologen hebben de cursus Teach the Teachers gedaan, de instrumenten KKB en/of OSATS worden dagelijks gebruikt, en de vakgroep wordt jaarlijks door de assistenten beoordeeld op opleidingsvaardigheden. Er zijn locale refereeravonden  en de refereeravonden van het UMCG worden bezocht. Er wordt actief deelgenomen aan wetenschappelijk onderzoek, zowel via de consortiumstudies als aan locaal  wetenschappelijk onderzoek. Jaarlijks wordt de Isala Wetenschapsdag georganiseerd.

Sollicitatie en contact

De stage Perinatologie duurt 6-12 maanden, afhankelijk van de wens en basisvaardigheden van de aios. Startdatum altijd in overleg.

Dr. H.H. de Haan (algemeen opleider) via telefoon 038-4247008 of email: h.h.de.haan@isala.nl
of Dr. J. van Eyck (opleider subspecialisatie perinatologie) via telefoon 038-4247009 of email: j.van.eyck@isala.nl   of   jvaneyck@wxs.nl 

Isala

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Noord Oost Nederland (UMCG).

Contact

Isala
Dokter van Heesweg 2
8025 AB Zwolle

tel.: 038 424 50 00
website: http://www.isala.nl/academie