Volwassenpsychiatrie Polikliniek psychosomatiek, Amsterdam

Aanvang: 
01-01-2017
Duur: 
6 maanden
12 maanden

Wat gaat de aios leren?

Somatisch on(voldoende) verklaarde klachten of wel lichamelijke klachtenstoornissen zijn het onderdeel waarop de polikliniek psychosomatiek zich heeft gespecialiseerd. De polikliniek vormt samen met de polikliniek HIV en psychische klachten en de polikliniek psychiatrie van VUMC samen een topGGZ-netwerk.  Wij behandelen hoog-complexe patiënten met multipele problemen en vaak ook persoonlijkheidsstoornissen. Wij werken hierbij intensief samen met de overige poliklinieken, de Intensieve Behandelteams en de klinieken. 

U maakt kennis met verbale, non-verbale en biologische behandelinterventies bij lichamelijke klachtenstoornissen. U bekwaamt zich in ‘het gevolgenmodel’, een welbeproefde cognitief-gedragsterapeutische behandelmethodiek voor chronische lichamelijke klachten.  U leert alles over de veranderingen op het gebied van lichamelijke klachtenstoornissen (voorheen somatoforme stoornissen ofwel SOLK) in de DSM-5.

Hoe ga ik leren?

Op de poli psychosomatiek werkt en leert  u in een hecht multidisciplinair en gespecialiseerd  team met psychologen, systeemtherapeuten, psychomotorische therapeuten en psychiaters. U maakt kennis met individuële en groepstherapeutische interventies op het gebied van de somatoforme stoornissen. Er is de mogelijkheid voor consultatie in het revalidatiecircuit.

U doet intakes onder supervisie van een psychiater en u heeft een eigen case-load. U voert medicamenteuze en niet-medicamenteuze behandelingen uit en er is de mogelijkheid van deelname aan groepsbehandelingen. U doet consulten op verzoek van overige teamleden voor medicatie of diagnostiek. U participeert verder in het groter verband van de GGZ inGeest opleiding met collega AIOS en alle nodige opleidings- en onderwijsfaciliteiten.

De poli psychosomatiek maakt onderdeel uit van een dynamische werkomgeving in De Nieuwe Valerius, het psychiatrisch ziekenhuis van GGZ InGeest bij het VUMC.  

Video

Stage Polikliniek psychosomatiek

Sollicitatie en contact

Informatie over de stage en solliciteren:

J.W. (Joost) Roth, psychiater of S. (Simone) Schopman, psychiater

De Nieuwe Valerius
Amstelveenseweg 589
1081 JC Amsterdam
Tel: 020.7885000

GGZ inGeest

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Amsterdam VUMC.

Contact

GGZ inGeest
Oldenaller 1
1081 HJ Amsterdam

tel.: 020-788 4666