Volwassenpsychiatrie Psychiatrische psychotherapie bij volwassenen Verschillende deeltijdgroepen: een opname vervangende deeltijdbehandeling, een oriëntatiegroep, een schemagerichte deeltijdbehandeling en een MBT-deeltijdbehandeling. Binnen deze programma’s doet de aios: intakes, psycho-, systeem- en farmacother

Aanvang: 
08-11-2019
Duur: 
12 maanden

Wat gaat de aios leren?

De deeltijdbehandeling persoonlijkheidsstoornissen biedt behandeling aan volwassenen die in hun gedrag, emoties en interacties met anderen ernstige problemen ondervinden of veroorzaken en waarbij een eerdere behandeling onvoldoende resultaat heeft gehad. De behandeling wordt in verschillende programma’s aangeboden: steunend, structurerend en psychotherapeutisch.  

Er zijn verschillende deeltijdgroepen te weten: een opname vervangende deeltijdbehandeling, een oriëntatiegroep, een schemagerichte deeltijdbehandeling en een MBT-deeltijdbehandeling. Binnen deze programma’s doet de aios: intakes, psycho-, systeem- en farmacotherapie.

Amersfoort, Zon & Schild, gebouw Medisch Centrum 

Hoe ga ik leren?

Verdieping in het diagnosticeren en behandelen van patiënten met een persoonlijkheidsstoornis, en in diverse psychotherapeutische vaardigheden. Het leren hanteren van tegenoverdracht richting patiënten met een persoonlijkheidsstoornis. Het opstellen van een behandelplan en het doen van intakes, psycho-, systeem- en farmacotherapie. 

De aios leert verder hoe deeltijdbehandeling kan bijdragen aan het herstel van patiënten en leert hierbij intensief samenwerken in het behandelteam. 

Sollicitatie en contact

Ben jij geïnteresseerd in deze stage, dan kun je contact opnemen met dhr. dr. P.R. Doornebal, opleider aandachtsgebied volwassenen via r.doornebal-bakker@ggzcentraal.nl

GGz Centraal

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Utrecht UMCU.

Contact

GGz Centraal
Utrechtseweg 266
3818 EW Amersfoort

tel.: 033-4609609