Differentiatiestage Otologie

Aanvang: 
20-12-2016

Wat gaat de aios leren?

De differentiant krijgt de mogelijkheid om nader kennis te maken met de otologie, en indien er interesse voor is ook de bijbehorende vestibulologie. Samen met de stagebegeleider beoordeelt  en opereert de differentiant patiënten met otologische aandoeningen. Daarnaast wordt een deel van de tijd besteed aan ‘gewone’ KNO-heelkunde.

Specifieke ingrepen: saneringen, tympanoplastieken, myringoplastieken, BCD’s en stapedotomieën. De differentiant heeft de mogelijkheid om verschillende otologische ingrepen te oefenen in een goed geoutilleerd ‘boorlaboratorium’. 

Hoe ga ik leren?

De differentiant is in principe 2 dagen per week werkzaam. De werkzaamheden worden verdeeld over polikliniek en OK-complex, waarbij gedacht kan worden aan 2 dagdelen OK en 2 dagdelen polikliniek. De differentiant is aanwezig bij de wekelijkse patiënten-/complicatiebespreking.

Deze differentiatie otologie kan, indien gewenst, gecombineerd worden met de differentiatie vestibulologie (zie ‘Differentiatie vestibulologie’). Ook kan specifieke aandacht gegeven worden aan de audiologie in samenspraak met het Audiologisch Centrum Pento dat ook in Gelre Ziekenhuizen Apeldoorn is gevestigd.

Sollicitatie en contact

Aanvangmogelijkheden stage:
in overleg

Eisen aan sollicitant:
minimaal 4e jaars AIOS KNO-heelkunde bij aanvang

De afdeling KNO-heelkunde in Gelre ziekenhuizen Apeldoorn maakt als B-opleiding deel uit van de OOR Utrecht.

Contactgegevens opleiders Gelre ziekenhuizen
Afdeling KNO-heelkunde
Postbus 9014
7300 DS Apeldoorn
Tel: 055 - 581 81 93

dhr. dr. R.J.B.. Hemler
email r.hemler@gelre.nl

Gelre Ziekenhuizen

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Amsterdam AMC, OOR Utrecht UMCU, OOR Oost-Nederland (ON).

Contact

Gelre Ziekenhuizen
Albert Schweitzerlaan 31
7334 DZ Apeldoorn

tel.: 055 58 18 181