Differentiatiestage Research Research

Duur: 
6 maanden

Wat gaat de aios leren?

Het laboratorium voor MDL legt het accent op moleculaire en immunologische aspecten van het ontstaan van en de ontwikkeling en progressie van ziektes, in het bijzonder de progressie en behandeling van chronische ontstekingsziekten en carcinogenese van de tractus digestivus in het bijzonder colon, slokdarm,maag en lever. Naast basale studies heeft het onderzoek in het lab een sterk translationeel karakter met als ultiem doel het ontwikkelen van interventies en preventie strategieën om ziekten eerder te behandelen.

De afdeling beschikt over een uitgebeid scala aan moleculair biologische onderzoekstechnieken, eiwitchemie en analyse en cellulaire analyses waaronder fax-analyse. De stage research is bedoeld voor een aios die kennis wil maken met MDL-research in een dynamische omgeving met naast de vaste staf, post-docs en promovendi. Zo mogelijk zal een eigen project bewerkt worden. Voor meer informatie over het laboratorium verwijzen we naar de lab website: www.gastrolab.nl

MDI maakt deel uit van het besturingsthema Dijkzigt. Afdelingshoofd MDL is prof.dr.E.J.Kuipers, tevens afdelingshoofd interne geneeskunde. De afdeling is georganiseerd naar locaties, iedere locaties heeft een medisch coördinator en een unithoofd. De medisch coördinatoren zijn voor de kliniek dr.R.A. de Man, voor de polikliniek Prof.dr.H.J..Metselaar, voor het lab MDL prof.dr.M.P.Peppelenbosch en voor de MDL endoscopie prof.dr.M.J.Bruno.
Naar inhoud worden binnen de MDL twee sectoren onderscheiden: de sector Maag, Darm (sector hoofd Prof.dr.M.J.Bruno) en de sector lever (sectorhoofd prof.dr.H.L.A. Janssen).
Opleider is dr.R.A. de Man, waarnemend opleider, mw.dr.C.J. van der Woude.

Kwaliteits indicatoren zijn:
- Jaarlijkse evaluatie van gehele staf door aios
- Jaarlijkse Direct en Set-Q
- Stage evaluatie na afloop van iedere stage door aios en gerichte bijsturing op verbeterpunten
- Opleidingsvisitatie MDl erkenning voor 5-jaar tot 2014
- Kwaliteitsvisitatie MDL
- Interne Niaz visitatie MDL
- Exit gesprekken aios bij registratie

Sollicitatie en contact

Aanvang 1/1, 1/5, 1/9 van ieder jaar.
Sollicitaties via dr.R.A. de Man, opleider MDL.
Contact: r.deman@erasmusmc.nl

Erasmus Medisch Centrum

Erasmus MC: met meer dan 70 opleidingen een van de grootste medische opleidingscentra in Nederland.

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Zuidwest Nederland.

Contact

Erasmus Medisch Centrum
's Gravendijkwal 230
3015 CE Rotterdam

tel.: 010 70 40 704
website: http://www.erasmusmc.nl/onderwijs/