Basisopleiding Psychiatrie Algemene gedeelte opleiding tot psychiater

Duur: 
24 maanden

Wat gaat de aios leren?

Het algemene gedeelte van de opleiding tot psychiater in een Academisch Ziekenhuis kent veel voordelen. Het accent in de eerste twee jaar van de opleiding ligt op de diagnostiek. We zijn gewend met ingewikkelde ernstige problematiek te worden geconfronteerd waarbij de belangrijkste vraag is: wat is er met de patient aan de hand. Onze afdelingen en opleiders zijn gewend veel aandacht te besteden aan het beantwoorden van deze vraag.
Daarbij zijn belangrijke andere onderscheidende factoren van onze opleiding het samenwerken met de andere medisch specialisten, uitgebreid diagnostische mogelijkheden, het doen van wetenschappelijk onderzoek. Op de afdeling wordt intensief supervisie gegeven en er is een breed aanbod aan onderwijsactiviteiten (bijvoorbeeld pati├źntdemonstraties, wetenschappelijke bijeenkomsten, bedside teaching, neurologie, interne geneeskunde, geriatrie, discipline overstijgend onderwijs en teach de teacher).

Video

Opleiding Psychiatrie in Erasmuc MC

Sollicitatie en contact

Prof. Dr. W.W. van den Broek, psychiater en opleider Psychiatrie, te bereiken via mevr. S. (Saskia) Drent-Helmstrijd, secretaresse Opleiding & Onderwijs, opleiding.psychiatrie@erasmusmc.nl

Erasmus Medisch Centrum

Erasmus MC: met meer dan 70 opleidingen een van de grootste medische opleidingscentra in Nederland.

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Zuidwest Nederland.

Contact

Erasmus Medisch Centrum
Dr. Molewaterplein 40
3015 GD Rotterdam

tel.: 010 70 40 704
website: http://www.erasmusmc.nl/nl-nl/onderwijs