Differentiatiestage Kinderlongziekten Pulmonologie: verdiepingsstage

Duur: 
3 maanden

Wat gaat de aios leren?

 

 

De afdeling kinderpulmonologie in het Erasmus MC-Sophia is uniek in Nederland door zijn lange traditie (we naderen ons 50 jarig bestaan), het grote aanbod aan complexe patiënten, en de constante verwevenheid van zorg en klinisch onderzoek op het gebied van astma, CF en beeldvorming. De afdeling heeft een stabiele hoge wetenschappelijke output (kijk maar eens op PubMed), waarbij een breed spectrum aan onderzoekactiviteiten bestaat.
Alle klinische aspecten van de kinderpulmonologie zijn aanwezig, en draaien op volle toeren. Er is een uitstekende interactie met vele ander specialismen, zodat het heel plezierig werken is. Bovendien is de subafdeling internationaal georiënteerd, en werken we samen met verscheidene consortia en collegae uit buitenlandse topklinieken. Er zijn ook doorgaans een of meer buitenlandse fellows die een onderzoekstage volgen.

 

 

Sollicitatie en contact

Stages kunnen i.p op elke 1e vd maand starten. Er zijn doorgaans 2 stageplaatsen.
Alle 5e jaars AIOS met interesse in kinder pulmonologie worden uitgenodigd te solliciteren bij: Johan de Jongste, hoofd subafdeling pulmonologie, j.c.dejongste@erasmusmc.nl, 010-7036263

Erasmus Medisch Centrum Sophia Kinderziekenhuis

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Zuidwest Nederland.

Contact

Erasmus Medisch Centrum Sophia Kinderziekenhuis
Dr. Molewaterplein 60
3015 GJ Rotterdam

tel.: 010 70 40 704