Keuzestage Flebologie - Diakonessenhuis Utrecht

Duur: 
3 maanden

Wat gaat de aios leren?

Deze stage omvat een verdieping/keuze stage flebologie van 1 a 2 dagdelen in de week. De stage vindt plaats aan het einde van de opleiding tot dermatoloog (jaar 4 of 5). Onder 1 op 1 supervisie van de dermatoloog houdt de AIOS spreekuur voor patiënten verwezen door de huisarts met flebologische pathologie. Duplex onderzoek wordt direct uitgevoerd. Aan het eind van de intake, lichamelijk en aanvullend onderzoek worden de klachten en bevindingen besproken en volgt er een behandeladvies. Diverse behandelingen worden poliklinisch uitgevoerd: endovasculaire behandeling middels VNUS closure, flebectomie volgens Muller en (schuim)sclerocompressietherapie. De nadruk van de stage wordt gelegd op het leren beheersen van de VNUS closure fast procedure.

Pluspunten aan deze stage:
- Persoonlijke benadering van de stage door 1:1 supervisie.
- Organisatorisch is de stage goed geregeld door zeer betrokken office manager
- Dermatologengroep zeer laagdrempelig benaderbaar en ontspannen sfeer op de werkvloer
- Deze verdiepingsstage heeft meerwaarde voor de AIOS bij toekomstige sollicitaties doordat er behoefte is aan dermatologen die de VNUS methode beheersen en dit niet meer standaard in de opleiding wordt onderwezen

Show-and-tell

Emiel Brand, AIOS Dermatologie: "Ik heb de flebologiestage in het Diakonessenhuis als zeer leerzaam en leuk ervaren. Door prettige directe supervisie is er snel een steile leercurve te bereiken op het gebied van kennis én vaardigheden. Je wordt actief gestimuleerd om zelfstandig te handelen en op een fijne manier getriggerd om actief mee te denken. Al met al een aanrader."

Prijs voor opleidingsklimaat Dermatologie:
In 2013 en 2017 won de Dermatologie de prijs 'Beste coschap van jaar 5' (Masterjaar 2). Jaarlijks wordt door de co-raad een selectie gemaakt van de coschappen die volgens de co-assistenten het beste zijn in alle partnerziekenhuizen in de regio. Bij Dermatologie hebben de co-assistenten de mogelijkheid om al zelf verrichtingen uit te voeren en mogen zij al meer dan 50 patiënten zien. Daarbij heerst er ook een goede sfeer en is het altijd mogelijk om je vragen te stellen.

Sollicitatie en contact

Mw M. van den Brekel, office manager
088 250 57 21 / mvdbrekel@diakhuis.nl
Dhr B. Stoutenbeek, dermatoloog
088 250 59 52 /  bstoutenbeek@diakhuis.nl

Diakonessenhuis Utrecht/Zeist

Het Diakonessenhuis heeft voor een aantal specialismen een opleidingsbevoegdheid. Jaarlijks volgen 45 tot 50 arts-assistenten een opleidingsperiode in het Diakonessenhuis in verband met hun opleiding tot medisch specialist. Kijk voor de mogelijkheden op onze website.

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Amsterdam VUMC, OOR Utrecht UMCU.

Contact

Diakonessenhuis Utrecht/Zeist
Bosboomstraat 1
3582 KE Utrecht

tel.: 088 250 50 00
website: http://www.diakonessenhuis.nl/opleidingen