Differentiatiestage Acute geneeskunde Chirurgische oncologie

Duur: 
3 maanden
24 maanden

Wat gaat de aios leren?

De mammazorg op de voorgrond. Voor de diagnostiek van patiënten met een mammaprobleem zijn er mammapoli’s waar de drie mammachirurgen nauw met drie nurse practitioners en de AIO’s samenwerken. Er is aandacht voor de inhoud en organisatie van zorg en wetenschappelijk onderzoek. De borstoperaties worden door de AIO met de mammachirurgen uitgevoerd, waarbij de oncoplastische chirurgie in ontwikkeling is. Naast borstkanker komen binnen deze stage ook de behandeling van het maligne melanoom aan de orde en de diagnostiek van weke delen tumoren. Tenslotte wordt binnen deze stage ook bovengemiddeld veel schildklierchirurgie uitgevoerd met en door de AIO.

Het Diakonessenhuis heeft al vele jaren de opleiding Heelkunde. Er is een goed opleidingsklimaat, er wordt geparticipeerd in regionale refereeravonden. Naast de algemeen chirurgische overdrachten bestaat er een wekelijkse oncologiebespreking, mammabespreking, GE-bespreking en longbespreking. Er wordt door promoverende A(N)IOS wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd op verschillende aandachtsgebieden.

Sollicitatie en contact

- Dr. C.I. Perre, oncologisch chirurg
088 – 250 6904 / cperre@diakhuis.nl
- Dr. T. van Dalen, oncologisch chirurg
088 – 250 9735 / tvandalen@diakhuis.nl
- Dr. I. Burgmans, oncologisch chirurg
088 – 250 9732 / iburgmans@diakhuis.nl
- Dr. G.J. Clevers, opleider
088 – 250 6905 / gclevers@diakhuis.nl

Of via het secretariaat chirurgie:
- Arianne Polak
088 – 250 5333 keuze 4 / apolak@diakhuis.nl
- Martine Oskam
088 – 250 5333 keuze 4 / moskam@diakhuis.nl

Diakonessenhuis Utrecht/Zeist

Het Diakonessenhuis heeft voor een aantal specialismen een opleidingsbevoegdheid. Jaarlijks volgen 45 tot 50 arts-assistenten een opleidingsperiode in het Diakonessenhuis in verband met hun opleiding tot medisch specialist. Kijk voor de mogelijkheden op onze website.

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Amsterdam VUMC, OOR Utrecht UMCU.

Contact

Diakonessenhuis Utrecht/Zeist
Bosboomstraat 1
3582 KE Utrecht

tel.: 088 250 50 00
website: http://www.diakonessenhuis.nl/opleidingen