Differentiatiestage

Wat gaat de aios leren?

Het Diakonessenhuis is een groot stadsziekenhuis en een centrum voor complexe en innovatieve gynaecologische chirurgie. Het beschikt over ultramoderne OK-faciliteiten in Utrecht en Zeist. Als differentiant Urogynaecologie kun je in het Diakonessenhuis uitgebreid vaardigheden ontwikkelen in een breed scala aan prolaps- en incontinentieoperaties, zowel vaginaal, abdominaal als endoscopisch. De stage biedt tevens deelname aan gynaecologische spreekuren en de multidisciplinaire bekkenbodem- en incontinentiepoli’s. Uiteindelijk ontwikkel je voldoende competenties, die nodig zijn om in dit aandachtsgebied te gaan excelleren.

Het Diakonessenhuis biedt als sinds 1844 de beste zorg dicht bij de patiënt. Met locaties in Utrecht, Zeist en Doorn is het oudste Diakonessenhuis van Nederland anno nu een vooruitstrevend algemeen ziekenhuis en erkend opleidingsziekenhuis. Kwalitatief hoogwaardige, veilige en tijdige medische- en verpleegkundige zorg en een prettige ziekenhuisbeleving staan voorop. Het ziekenhuis ontvang hiervoor regelmatig erkenningen van patiënten en onafhankelijke instanties.

De maatschap Gynaecologie heeft 11  gynaecologen en verzorgt het niet-universitaire deel van de  opleiding in de cluster VUmc en UMCU. Binnen de Urogynaecologie wordt er nauw samengewerkt met o.a. bekkenbodemverpleegkundigen, regionale bekken-fysiotherapeuten, urologen, chirurgen, MDL-artsen en een seksuoloog. Er zijn frequent multidisciplinaire patiëntbesprekingen, waar ook de stagiair in participeert. In de assistentenpool wisselt het aantal AIOS van 4-7 en het aantal ANIOS is doorgaans 5. Zij verdelen samen de diensten. Indien de juiste autorisaties zijn behaald kan ook dienst gedaan worden als achterwacht, ter voorbereiding op het functioneren als zelfstandig gynaecoloog.

De differentiatiestage in NVOG/BOEG opzet duurt minimaal 6 maanden tot 18 maanden afhankelijk van opleidingscluster en andere differentiatiekeuzes. Een combinatie met bijvoorbeeld een differentiatiestage Benigne en Minimaal Invasieve Gynaecologie is binnen het Diakonessenhuis mogelijk. Het programma wordt in overleg met de opleider en universitair opleider individueel vastgesteld.

Sollicitatie en contact

Stagebegeleider: Dr. P. Scholten PScholte@diakhuis.nl

Stagebegeleider: Dr. M. Bulstra-Ramakers via mbulstra@diakhuis.nl
Opleider: Dr. N.W.E. Schuitemaker via nschuite@diakhuis.nl

Diakonessenhuis Utrecht/Zeist

Het Diakonessenhuis heeft voor een aantal specialismen een opleidingsbevoegdheid. Jaarlijks volgen 45 tot 50 arts-assistenten een opleidingsperiode in het Diakonessenhuis in verband met hun opleiding tot medisch specialist. Kijk voor de mogelijkheden op onze website.

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Amsterdam VUMC, OOR Utrecht UMCU.

Contact

Diakonessenhuis Utrecht/Zeist
Bosboomstraat 1
3582 KE Utrecht

tel.: 088 250 50 00
website: http://www.diakonessenhuis.nl/opleidingen