Differentiatiestage Gastro-intestinale chirurgie Gastro-intestinale chirurgie

Aanvang: 
06-06-2017
Duur: 
24 maanden

Wat gaat de aios leren?

Het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis is een modern middelgroot STZ opleidingsziekenhuis met bijna 4000 medewerkers en 31 medisch specialismen. Het ziekenhuis is NIAZ geaccrediteerd en maakt deel uit van de Santeon groep. De opleiding heelkunde is geaccrediteerd tot 2021 en georganiseerd in modules bestaande uit de verschillende heelkundige differentiaties (onco-, ge-, vaat-, trauma- en longchirurgie). Binnen elke differentiatie zijn er 2 of 3 chirurgen die hun expertise op ieder deelgebied hebben. Er wordt wekelijks cursorisch onderwijs georganiseerd conform Scherp.

De Maatschap heelkunde bestaat uit 13 chirurgen waarvan één fellow GE. De 3 GE-chirurgen en fellow GE worden in de dagelijkse praktijk ondersteund door diverse Physician assistants en gespecialiseerde verpleegkundigen. De GE-chirurgie wordt breed uitgeoefend:

Upper GI: antireflux chirurgie, minimaal invasieve oesofaguschirurgie en benigne maagchirurgie

Lower GI: maligne colon resecties en rectumresecties alsmede TEM-chirurgie.  Wij beschikken over de nieuwste Da Vinci Xi-robot waarmee het merendeel van de rectumchirurgie maar ook links en rechtszijdige resecties wordt verricht. Hiernaast hebben wij bijzondere expertise in de chirurgie voor buikwand en  parastomale herniae.  

Proctologie/ bekkenbodemchirurgie: Mucosale advancement, LIFT procedures, aambei-chirurgie en bekkenbodemchirurgie (laparoscopische rectopexieen) behoren tot het standaard armamentarium.

Tenslotte wordt er op 2 dagdelen per week afwissselend door GE-chirurgen, fellow en differentiant gescopieerd (surveillance coloscopie, sigmoidoscopie)

Van de differentiant wordt een actieve inzet verwacht in het MDO. In principe zal de de differentiant participeren in de volledige GE-chirurgie. Afhankelijk van specifieke wensen kan in overleg een meer specifiek palet worden samengesteld.

Samenwerkende instellingen

Radboudumc

Sollicitatie en contact

Contactgegevens opleider CWZ
Afdeling Heelkunde, F. Polat
Weg door Jonkerbos 100
6532 SZ Nijmegen
Tel: 024 365 76 57
Email: f.polat@cwz.nl

Canisius Wilhelmina Ziekenhuis

Het CWZ biedt onderdak aan veel jonge mensen in opleiding. Zij studeren voor arts (zie medische opleidingen), verpleegkundige of een ander beroep in de zorg (zie beroepsopleidingen). Ook doen veel studenten werkervaring op in andere beroepen. Zoals op facilitair of administratief gebied (zie stages).   

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Oost-Nederland (ON).

Contact

Canisius Wilhelmina Ziekenhuis
Weg door Jonkerbos 100
6532 SZ Nijmegen

tel.: 024 365 76 57
website: http://www.werkenbijcwz.nl/leren-bij-cwz/