Psychiatrische psychotherapie bij volwassenen Psychotherapie stage

Duur: 
12 maanden

Wat gaat de aios leren?

Tijdens de Stage Psychotherapie van Arkin verdiep je je 1 jaar in psychotherapie bij patiënten met persoonlijkheidsproblematiek. Een ervaring waar je als psychiater in ieder werkveld baat bij hebt. Aan het eind van de stage kan je adequater en gemakkelijker met deze ingewikkelde patiëntengroep omgaan.

De stages, allen psychodynamisch georiënteerd,  vinden plaats binnen het NPI, Arkin. Het NPI is gespecialiseerd in het behandelen van persoonlijkheidsproblematiek. (NPI Specialist in Persoonlijkheidsproblematiek, is onze slogan!). Het bestaat uit een grote polikliniek en uit een deeltijdafdeling. Er worden evidence based behandelingen voor Persoonlijkheidsstoornissen toegepast, zoals MBT, TFP, SFT, AFT, EDT, KPSP. Er zijn ongeveer 150 medewerkers.

Hoe ga ik leren?

Er zijn twee soorten Syages psychotherapie bij Arkin: een deeltijd en een ambulante stage. Tijdens beide stages leer je uitgebreide diagnostiek en indicatiestelling bij patiënten met vermoeden op persoonlijkheidsproblematiek (en vaak co morbide stoornis(sen)).

Er is veel tijd voor supervisie en psychotherapieonderwijs. Zo heb je naast wekelijkse supervisie en mentorschap ook supervisie over zowel je individuele therapieën als over je groepspsychotherapieën. Het psychotherapieonderwijs is 1,5 uur per week samen met de andere aios en de stageopleider.
Tevens is er de mogelijkheid om cursussen te volgen, bijv. de KPSP-training of de opleiding tot groepstherapeut van de NVGP.
 

Show-and-tell

Er zijn twee soorten Stages Psychotherapie bij Arkin: een deeltijd- en een ambulante stage.
Tijdens de deeltijdstage doe je op intensieve wijze ervaring op met psychodynamische groepspsychotherapie. Je bent onderdeel van een nauw met elkaar samenwerkend behandelteam en volgt de ontwikkelingen van de patiënten op de voet.
In de ambulante stage voer je individuele psychodynamische psychotherapieën uit, zoals Affect Fobie Therapie (AFT) en Kortdurende Psychodynamische Steungevende Psychotherapie (KPSP). Tevens ben je co therapeut bij twee psychodynamische groepspsychotherapieen.
 

Sollicitatie en contact

Ben je geinteresserd? Neem dan contact op met:
Theo Ingenhoven, stageopleider psychotherapie Arkin
tel. 020-5904700

Jurgen Cornelis, Plv- opleider Arkin. tel 020-5904440

Arkin

Arkin is een vooraanstaand opleidingsinstituut. We beschikken over ruim 200 opleidingsplaatsen. Bekijk onze website voor de mogelijkheden.

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Amsterdam AMC.

Contact

Arkin
Baasjesweg 224
1058 AA Amsterdam

tel.: 020 59 04 440
website: https://www.werkenbijarkin.nl/opleidingen/opleiding-tot-psychiater/