Ambulante ouderenpsychiatrie Ambulante ouderenpsychiatrie

Duur: 
12 maanden

Wat gaat de aios leren?

Wat echt heel leuk is aan deze stageplek, is dat er een zeer gemeleerde groep aios'en werkzaam is bij Mentrum Ouderen. Er zijn aios psychiatrie in zowel de basisopleiding als het aandachtsgebied ouderen, aios klinische geriatrie en aios specialist ouderengeneeskunde.
Veel van de ambulante patientencontacten vinden plaats middels huisbezoeken; daarnaast zijn er contacten op de polikliniek. Er zijn mogelijkheden om mee te draaien op de psychiatrische deeltijdbehandeling, om consulten in verpleeghuizen te doen of op de afdeling klinische geriatrie in het Slotervaart Ziekenhuis of mee te draaien op de alcoholpolikliniek. Dit alles onder supervisie van een ouderenpsychiater. Ook wordt van de aios verwacht dat deze meedraait op de geheugenpolikliniek (onder supervisie van een klinisch geriater). Er zijn mogelijkheden voor het doen van psychotherapie bij ouderen, zoals cognitieve gedragstherapie, een mindfulnessgroep, een groep voor cognitieve training en systeemtherapie. Er wordt veel gewerkt met naaste familieleden en mantelzorgers. Er zijn mogelijkheden voor het doen van wetenschappelijk onderzoek, bijvoorbeeld op het gebied van alcoholmisbruik bij ouderen. Ook loopt er een onderzoek gedaan naar eenzaamheid bij oudere psychiatrische patienten. Mentrum Ouderen heeft de beschikking over een ouderenkliniek in een modern complex met andere ggz-voorzieningen, 1 deeltijdbehandeling en 3 ambulante teams: Noord, Zuidoost/Oost en Centrum/Oud-West. De ambulante stage vindt plaats in een van de ambulante teams. 
Er zijn binnen Mentrum Ouderen 8 ouderenpsychiaters werkzaam, 1 ouderenarts, en een anios.
Per ambulant team is er plaats voor 1 aios.

Sollicitatie en contact

Voor sollicitatie en/of informatie kan men contact opnemen met mw. N. Schutter, stageopleider ouderenpsychiatrie, via de mail:

natasja.schutter@mentrum.nl

of telefonisch:

020-5904666 (secretariaat ouderen ambulant).

Arkin

Arkin is een vooraanstaand opleidingsinstituut. We beschikken over ruim 200 opleidingsplaatsen. Bekijk onze website voor de mogelijkheden.

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Amsterdam AMC.

Contact

Arkin
Baasjesweg 224
1058 AA Amsterdam

tel.: 020 59 04 440
website: https://www.werkenbijarkin.nl/opleidingen/opleiding-tot-psychiater/