Differentiatiestage Thoracale oncologie AIOS Longziekten

Duur: 
3 maanden
12 maanden

Wat gaat de aios leren?

Jouw functie binnen onze afdeling
Als AIOS Longziekten ben je werkzaam binnen de afdeling MOD van het Antoni van Leeuwenhoek.

Je werkzaamheden zijn gevarieerd en zullen mede afhangen van de tijd dat je bij ons in opleiding bent. Het belangrijkste is dat wij met jou een aangepast schema maken om je verdieping in de long oncologie zo goed mogelijk in te vullen.
In sommigegevallen zal je supervisie hebben over de longafdeling samen met een van de longartsen. Je stuurt collega’s ANIOS aan en draagt zorg voor onder andere de spoedopnames.

Bovendien zal je een eigen polikliniek draaien onder supervisie van een van de longartsen. Je doet bronchoscopieen en pleuradrainages. Ook bestaat de mogelijkheid om je te verdiepen in endoscopische ingrepen zoals EBUS, EUS, stentplaatsing met starre scopie en Video Assisted Thoracoscopie. Je presenteert je eigen patiënten op ons multidisciplinair overleg en bent actief betrokken bij alle overleg situaties.

Het AVL is een unieke werkplek want er is een brede oncologische belangstelling en korte lijnen voor overleg. Je hebt een belangrijke functie en kan, wanneer dit uitkomt, mee doen aan wetenschappelijk onderzoek.

Jouw profiel:
Spreekt de uitdaging je aan en herken je jezelf in onderstaande voorwaarden, dan nodigen we jou graag uit voor een kennismaking.

  • AIOS met specifieke belangstelling voor Longziekten
  • Je zit in het laatste deel van je opleiding en je hebt affiniteit met oncologische zorg
  • Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden
  • Je hebt een flexibele en collegiale instelling
  • Je bent in staat zelfstandig en gestructureerd te werken in een complexe en dynamische werkomgeving en je schroomt niet initiatief en verantwoordelijkheid te nemen
  • Je bent gemotiveerd om bovengemiddeld goede patiëntenzorg te leveren

Deze rol is voor de periode van 3 tot 12 maanden.

Hoe ga ik leren?

Waarom bij AVL werken als AIOS?
Binnen het AVL zijn we ambitieus, maar we nemen de tijd en ruimte om jou het vak te leren. Er zijn voldoende patiënten, waardoor een AIOS genoeg operatie-opties heeft en dit ook uitgebreid kan nabespreken met de andere dokters. Door de enorm diversiteit binnen de oncologie is het werk zeer gevarieerd en werk je nauw samen met ervaren medisch specialisten op expertniveau. Daarnaast draagt de unieke verbinding met de research (het NKI) er toe bij dat er ruimte is voor onderzoek en de resultaten vaak direct in de praktijk toegepast kunnen worden.

Als AIOS zal je merken dat er korte lijnen zijn binnen het AVL en er een fijne sfeer heerst. Het contact met collega’s van andere specialismen is laagdrempelig. Het AVL geeft jou de ruimte om zelfstandig te werken, enerzijds door veel continuïteit te bieden in het volgen van de eigen patiënten, anderzijds zijn er goede mogelijkheden om (kortlopende) researchprojecten op te zetten.

Sollicitatie en contact

Jouw ontwikkelingsmogelijkheden en arbeidsvoorwaarden
Met de innovatie en groei die we de komende jaren als organisatie gaan doormaken, staan ook jouw ontwikkeling en groei centraal. Vanzelfsprekend staan wij open voor initiatieven die jouw ontwikkeling en die van onze afdeling ondersteunen. De basis voor jouw arbeidsvoorwaarden is conform de CAO ziekenhuizen. Jouw salaris zal, afhankelijk van ervaring, tussen € 3.363,- en € 5.065,- bruto per maand bedragen op basis van een 36-urige werkweek. Dit is conform FWG 65. Daarnaast maakt een vaste eindejaarsuitkering onderdeel uit van de secundaire voorwaarden.

Interesse?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Prof. Dr. P. Baas, te bereiken via 020-5122574.

Antoni van Leeuwenhoek

Het Antoni van Leeuwenhoek behoort al decennia tot de absolute wereldtop in de unieke verbinding van zorg en onderzoek die voor kankerpatiënten het verschil maakt. Werken bij het Antoni van Leeuwenhoek betekent werken bij een befaamd onderzoeksinstituut en in een ziekenhuis dat landelijke bekendheid geniet.

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Amsterdam AMC.

Contact

Antoni van Leeuwenhoek
Plesmanlaan 121
1066 CX Amsterdam

tel.: 020 512 9111
website: http://www.werkenbijavl.nl/